Marković uhapšen, osumnjičen za pokušaj ubistva

Podgoričanin se sumnjiči da je 6. februara u blizini Ekonomske škole ranio braću Vuksana i Vojina Marjanovića, i pucao na njihovog oca Marjana
13588 pregleda 5 komentar(a)
Sa mjesta pucnjave, Foto: Luka Zeković
Sa mjesta pucnjave, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.02.2019. 14:09h

Podgoričanin Đorđije Marković (39) uhapšen je danas zbog pucnjave koja se 6. februara dogodila ispred hotela "New Star" u Ulici kralja Nikole u Podgorici.

Marković se sumnjiči za pokušaj ubistva u pucnjavi u kojoj su ranjeni Vuksan i Vojin Marjanović.

Marković je, kako je saopšteno iz Uprave policije, uhapšen nakon što ga je saslušao državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

"Njemu se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivih materija. Policiji je identitet Đ.M. bio poznat odmah nakon izvršenog krivičnog djela i za njim su policijski službenici intenzivno tragali, a sumnja se da je motiv ovog krivičnog djela svađa koju su imali osumnjičeni Đ.M. i jedan od oštećenih, V.M." saopšteno je iz policije.

Za Markovića je danas nakon saslušanja kod tužioca donijeto rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama. On će u zakonskom roku biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici.

Marković se sumnjiči da je u pucnjavi ranio braću Marjanović u predjelu stopala, ali i pucao na njihovog oca Marjana, koji nije povrijeđen, nakon čega je pobjegao sa lica mjesta. Vuksan i Vojin Marjanović su tada transportovani u Urgentni centar gdje im je pružena ljekarska pomoć.

"Upotrebi vatrenog oružja prethodila je svađa koja se neposredno prije toga dogodila u hotelu „New Star“ između Đ.M. i V.M. Tokom svađe Đ.M. je, sumnja se, zadao udarac V.M. u predjelu glave i zatim otišao iz hotela da bi se ubrzo vratio i počeo da puca u pravcu braće V.M. V.M. i njihovog oca M.M. koji je u međuvremenu došao ispred hotela. Nakon izvršenog krivičnog djela, na licu mjesta je izvršen uviđaj tokom kojeg su izuzeti tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Policija je preduzela kriminalističke operativne mjere i radnje koje su rezultirale pribavljanjem materijalnih dokaza na osnovu kojih se osnovano sumnja da je Đ.M. počinilac navedenog krivičnog djela", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: