TREĆI PUT MU OŠTEĆEN AUTOMOBIL ISPRED ZGRADE U KOJOJ STANUJE

Inspektoru demolirali vozilo u znak upozorenja?

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", kolege policajci su od Mitrovića tražile da napravi spisak istraga u kojima je učestvovao kako bi ustanovili da li tu može biti motiva u napadima na njega
13447 pregleda 2 komentar(a)
Probušili sve gume na automobilu (ilustracija), Foto: Shutterstock
Probušili sve gume na automobilu (ilustracija), Foto: Shutterstock

To što je privatni automobil policijskog inspektora Odsjeka za privredni kriminal Gorana Mitrovića tri puta demoliran ispred zgrade u kojoj živi, njegovim šefovima nije alarm za uzbunu.

Na takav zaključak upućuju zvanični odgovori Tužilaštva, ćutanje Uprave policije i nezvanična saznanja “Vijesti”.

Na inspektorovom porodičnom automobilu, u noći između 8. i 9. januara, nepoznata osoba ili više njih, isjekle su sve četiri gume, potpuno izgrebale vozilo i odvalile retrovizore.

To je do sada najveća šteta koja je pričinjena, ispričale su “Vijestima” njegove komšije.

Oni navode da je Mitrovićevo vozilo ranije demolirano već dva puta, uglavnom na istom mjestu - parkingu ispred zgrade u Podgorici, gdje živi sa porodicom.

U policiji je “Vijestima” nezvanično rečeno da je Mitrović svaki put zvao kolege na uviđaj, kao i posljednji put kada je uviđaj obavio i zamjenik osnovnog državnog tužioca u Podgorici Ivan Medojević.

“Povodom događaja od 8/9. januara 2019. godine, kada je NN lice izvršilo krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, na štetu G.M., obaviješten je dežurni tužilac, koji je dao potrebne obavezujuće naloge za postupanje”, navodi se u odgovoru podgoričkog tužilaštva.

Oni su tako odgovorili na pitanje - da li je tužilac Ivan Medojević otvorio istragu o tom slučaju i da li tri incidenta imaju veze sa istragama u koje je bio uključen inspektor Mitrović.

Podgoričko tužilaštvo nije iznosilo druge detalje, sem da “nije bilo predmeta formiranih povodom drugih napada na imovinu ili tjelesni integritet G.M.”.

Iz Uprave policije nijesu ni odgovorili na pitanja “Vijesti” o eventualnoj pozadini i motivima napada na kolegu.

“Vijesti” nezvanično saznaju da su kolege od Mitrovića tražile da napravi spisak istraga u kojima je učestvovao, kako bi vidjeli da li tu može biti motiva.

Službenici Odsjeka za privredni kriminal Uprave policije često u akcijama asistiraju kolegama iz Odjeka za organizovani kriminal, a ponekad i Specijalnom policijskom timu koje je pri Specijalnom državnom tužilaštvu.

Mitrović je jedan od policajaca koji su išli na poligraf nakon što su iz kanelarije u Upravi policije prije dvije godine nestali dokazi koje su inspektori prikupili tokom pretresa kuća Podgoričanina Veselina Mujovića, osumnjičenog da je od Svetozara Marovića i njegove porodice uzeo novac, obećavši da će im preko veza u tužilaštvu pomoći u istragama koje se protiv njih vode.

Uprava policije je ranije u više navrata isticala da sudovi izriču niske kazne zbog napada na službena lica.

Pitanja bez odgovora

Iz Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica, ali ni iz policije, nisu odgovorili da li napad na imovinu inspektora Gorana Mitrovića ima veze sa poslom koji obavlja.

“Da li imate informacije šta može biti povod s obzirom da nije prvi put... Da li je ovo zastrašivanje policijskog službenika... Da li je još neko od policajaca tog ili nekog drugog odsjeka krimi - policije imao slične probleme”, neka su od pitanja “Vijesti” koja su ostala bez odgovora.