U ponedjeljak će raspravljati u policijskoj intervenciji u Baru

4029 pregleda 12 komentar(a)
Danas u Baru
Danas u Baru
Ažurirano: 15.02.2019. 18:49h

Savjet za građansku kontrolu rada policije u ponedjeljak će raspravljati o policijskoj intervenciji u Baru, na gradilištu ispred budućeg vrtića. To je "Vijestima" saopštio predsjednik Savjeta, Aleksandar Saša Zeković.

"Povodom policijske intervencije u Baru, a na inicijativu članova Savjeta, u svojstvu predsjedavajućeg ovim tijelom, sazvao sam vanrednu sjednicu koja će se odražti u ponedjejak u devet časova u prostorijama Skupštine Crne Gore.

Od Uprave policije zatražena su sva neophodna izjašnjenja u vezi sa policijskim intervencijama u Baru, saopštio je Zeković.

Policija je jutros u Baru ponovo krenula da intervencijom i sprovođenjem sile nad demonstrantima koji pokušavaju da spriječe mehanizaciju da uđe u dvorište gimnazije.

Demonstranti su i sinoć imali problema sa policijom, koja je petoricu uvela u maricu, gdje im je uzela podatke, i tamo su sjedjeli dvadesetak minuta, nakon čega su pušteni.

17. januara u dvorištu barske Gimnazije posječeno je više od 90 stabala čempresa, nakon čega je uslijedila reakcija nezadovoljnih građana koji i dalje na protestima negoduju zbog te odluke.

Čempresi su posječeni da bi se na toj lokaciji gradio vrtić.

Bonus video: