Osuđeni za šverc droge: Dušku Martinoviću šest godina, a Jovu Martinoviću godinu i po zatvora

Igor Vušurović i Vaso Perović osuđeni su na dvije godine i osam mjeseci, Branka Stanišić na godinu i tri mjeseca, Marko Šaković i Milan Marović na po godinu, a Junus Hadžibeti na dvije godine i četiri mjeseca zatvora
6365 pregleda 0 komentar(a)
Jovo Martinović, Foto: Savo Prelević
Jovo Martinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.01.2019. 12:41h

Duško Martinović koji označen kao vođa kriminalne grupe optužene za međunarodni šverc droge osuđen je na šest godina i tri mjeseca zatvora.

Presudom sudskog vijeća Višeg suda u Podgorici novinar Jovo Martinović osuđen je na godinu i šest mjeseci zatvora, Igor Vušurović i Vaso Perović na dvije godine i osam mjeseci, Branka Stanišić na godinu i tri mjeseca, Marko Šaković i Milan Marović na po godinu, a Junus Hadžibeti na dvije godine i četiri mjeseca zatvora.

Duško Martinović, je na prethodnom ročištu priznao da je učestvovao u trgovini i međunarodnom švercu droge, ali je negirao da je organizovao kriminalnu grupu.

On je tada kazao je da su ostali na optuženičkoj klupi nevini i da nijesu znali za njegove planove,zbog čega je od suda tražio da ih oslobodi krivice.

Ostali su u završnoj riječi negirali da su članovi kriminalne organizacije i tražili su da ih sud oslobodi, jer, kako tvrde, tužilaštvo nije pružilo osnovane dokaze da su znali za kriminalnu grupu, niti da su učestvovali u njenom organizovanju.

Novinar Jovo Martinović, optužen da je član te kriminalne grupe, u završnoj riječi 17. decembra je kazao da je specijalna državna tužiteljka Mira Samardžić "svjesno oprostila narko dileru" Namiku Selmanoviću, koji u postupku ima status svjedoka saradnika: "Kako bi pratila nepodobnog novinara zapadnih medija, a ne navodnog šefa kriminalne grupe Duška Martinovića, protiv kojeg su imali već dovoljno dokaza."

Bonus video: