U Njemačkoj uhapšen osuđeni za međunarodno krijumčarenje kokaina

Momčilo Pecić i još jedna osoba, kako je presuđeno, tokom 2004. godine nabavili i na međunarodnom nivou prokrijumčarili oko 59 kg kokaina
3200 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 17.01.2019. 10:16h

Njemačka policija na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Podgorica, uhapsila je Momčila Pecić (64), državljanina Srbije.

On se potražuje radi privođenja na izdržavanje preostale kazne zatvora, a osuđen je na sedam godina i šest mjeseci presudom Višeg suda u Podgorici zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Pecić i Vuksan Cemović su, kako je presuđeno, tokom 2004. godine nabavili i na međunarodnom nivou prokrijumčarili oko 59 kg kokaina (59.013,51 gr).

U međunarodnoj policijskoj akciji, tokom koje je i otkriveno krivično djelo i "presretnut tovar sa kokainom, je od početka, u fazi planiranja i realizacije, učestvovala i crnogorska policija. Slijede kontakti između nadležnih organa Njemačke i Crne Gore radi izručenja ovog lica našoj državi", navodi se u saopštenju policije.

Bonus video: