Nova nezgoda kod Crvene plaže: Šleper "proklizao", pa prepriječio put

Četvrti put u posljednja dva mjeseca, u krivini iznad Crvene plaže, došlo je do "proklizavanja" šlepera
6097 pregleda 3 komentar(a)
Sa mjesta nezgode
Sa mjesta nezgode

Večeras oko 17.30 sati na magistralnom putu Bar-Sutomoru, iznad Crvene plaže, došlo je do saobraćajnog udesa u kojem nije bilo povrijeđenih, a pričinjena je značajna materijalna šteta.

Četvrti put u posljednja dva mjeseca, u krivini iznad Crvene plaže, došlo je do "proklizavanja" šlepera koje je rezultiralo preprječivanjem prikolice preko kolovoza.

Ovog puta, kamion rožajskih registarskih tablica, probio je bankinu i oštetio betonski stub.

Vršilac dužnosti načelnika Službe zaštite i spasavanja, Darko Vidaković, rekao je "Vijestima" da su barski vatrogasci preko sat i po vremena radili na uklanjanju prikolice sa puta, zbog čega su morali da režu i bankinu i stub.

"Ističem da tom prilikom saobraćaj nije bio blokiran sve vrijeme intervencije, već smo, kako je situacija odmciala, propuštali vozila jednom trakom, a na svoju odgovornost, vozač je potom spustio kamion na makadamski put iznad plaže, gdje se i krenuo, zaključio je Vidaković.

Sa mjesta udesa

Vatrogasci su nakon intervencije pozvali nadležne da uzmu o obzir broj nesreća ovakve vrste, kako na Crvenoj plaži, tako i na obližnjem Ratcu, gdje su se za poljednjih pola godine po istovjetnim uslovima dogile najamanje sedam višesatnih blokada saobraćaja zbog prepriječenih priklolica.

Zbog toga bi, smatraju oni, trebalo prilagoditi kolovoz na adekvatan način.

Bonus video: