INCIDENT U ULICI "VUKA KARADŽIĆA"

Nikšić: Lasica pucao na inspektora, pa uhapšen

Lasica je priznao da je pucao na inspektora, kao i gdje je bacio pištolj nakon pucnjave. Pištolj je pronađen i zajedno sa ostalim tragovima izuzetim sa lica mjesta poslat u Forenzički centar na vještačenje
17218 pregleda 2 komentar(a)
Pištolj iz kojeg je pucao Lasica, Foto: Uprava policije
Pištolj iz kojeg je pucao Lasica, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 23.01.2019. 14:15h

Nikšićanin Stefan Lasica osumnjičen je da je sinoć oko 23 časa, u Ulici „Vuka Karadžića“ u Nikšiću, pucao na inspektora M.R. koji je srećom izbjegao metak.

Pucnjava se dogodila u blizini kuće osumnjičenog, a do incidenta je došlo kada su službenici policije peduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u cilju suzbijanja ulične prodaje narkotika, u pomenutoj ulici vršili kontrolu.

Nakon pucnjave Lasica, koji je bio u društvu nekoliko mladića, pobjegao je a službenici CB Nikšić su blokirali kvart u kojem se incident dogodio. Pronošli su čaure od tri metka kalibra 7,65.

Ubrzo nakon incidenta Lasica je pronađen u svom stanu sa trojicom mladića od kojih su uzete izjave u svojstvu građana. Kako su “Vijestima” kazali iz policije Lasica je priznao da je pucao na inspektora, kao i gdje je bacio pištolj nakon pucnjave. Pištolj je pronađen i zajedno sa ostalim tragovima izuzetim sa lica mjesta poslat u Forenzički centar na vještačenje.

Lasica, koji važi za bezbjednosno interesantnu osobu, uhapšen je nakon pucnjave a danas će biti priveden višem državnom tužiocu u Podgorici.

Njemu je prošlog mjeseca nepoznata osoba na lokal “Dali”, koji se nalazi takođe u Ulici “Vuka Karadžića”, bacila eksplozivnu napravu. U eksploziji nije bilo povrijeđenih, ali je je pričinjena veća materijalna šteta.