Glumio izvršitelja, pokušao da ukrade dva miliona eura?

Podgoričanin navodno probao da izvuče novac sa računa Opštine Bar
26804 pregleda 34 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.01.2019. 07:24h

Podgoričanin Stevan Glavatović (21) navodno je pokušao da ukrade oko dva miliona eura sa računa Opštine Bar, glumeći pomoćnika javnog izvršitelja Veselina Šćepanovića.

To je “Vijestima” rekao Šćepanović. Iz policije se nisu oglašavali tim povodom, ali su nezvanično potvrdili da je Glavatović uhapšen.

Šćepanović tvrdi da je osumnjičeni lažnim nalozima o izvršenju najprije prenio dva miliona eura na njegov lažni račun, a potom na svoju firmu.

Prevara je, tvrdi, otkrivena prije dva dana, kada je Podgoričanin Centralnoj banci predao još tri rješenja o izvršenju, tražeći da se ponovo blokira račun Opštine Bar.

Šćepanović je ispričao da ga je službenica CBCG pozvala u utorak i rekla mu da je njegov ovlašćeni dostavljač donio tri rješenja.

“Rekao sam joj da nikoga nisam ovlastio i da nemam ovlašćenog dostavljača. Bila je iznenađena jer su dokumenta bila skoro vjerodostojna. Bila je ubijeđena da su moj potpis i pečat. Odmah sam znao da je u pitanju prevara”.

Istakao je da je klupko počelo da se odmotava kada je podnio prijavu protiv NN lica.

Tvrdi da je Glavatović žiro-račun otvorio 16. januara i da je imao falsifikovana dokumenta Ministarstva pravde, kojim ga ministar Zoran Pažin navodno imenuje za njegovog zamjenika.

Izvršitelj ističe da je novac već bio prebačen sa lažnog računa na račun Glavatovićeve firme: “Prva transakcija bila je više od 800.000 eura sa računa Opštine na lažni moj račun, a potom još četiri u iznosu 1,2 miliona. Čitav iznos on je elektronskim nalogom prebacio na firmu, ali je policija uspjela da blokira račune 23. januara”.

Iz Lovćen banke saopštili su da su preduzeli sve neophodne mjere i činjenjem spriječili nastanak materijalne štete koja je mogla biti prouzrokovana prevarnom radnjom od strane trećih lica:

“Ističemo da se ne radi o hakerskom napadu već o pokušaju prevare falsifikovanim dokumentima. Po provjeri svih relevantnih informacija vezanih za ovaj događaj, a u saradnji sa nadležnim državnim organima, Lovćen banka će dati sve detaljne informacije”, saopštili su.

Bonus video: