Odbrana Kneževića: Egzaktno i nesumnjivo ćemo dokazati neosnovanost optužbi

" Duško Knežević nije izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret", piše u saopštenju advokata Đukanovića.
12112 pregleda 13 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Atlas fondacije
Duško Knežević, Foto: Atlas fondacije
Ažurirano: 25.01.2019. 12:45h

Branilac Duška Kneževića, advokat Zdravko Đukanović, saopštio je da će odbrana predsjednika Atlas grupe "egzaktno i nesumnjivo dokazati neosnovanost optužbi".

" Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici donijelo je Naredbu o sprovođenju istrage protiv Knežević Duška, Bašović Brankice, Bašović Biljane, Đurđić Đorđa i Nikolić Marka i stavilo na teret Dušku Kneževiću produženo krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja iz člana 276. stav 2. u vazi stava 1. tačka 3. i 4. u vezi člana 24. i 49. Krivičnog Zakonika Crne Gore, koje je izvršeno na organizovan način. Bašović Biljani stavljeno je na teret krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi izvršeno na organizovan način., a Bašović Brankici, Đurđić Đorđu i Nikolić Marku na teret se stavlja isto krivično djelo u pomaganju. Duško Knežević nije izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret", piše u saopštenju Đukanovića.

Odbrana Duška Kneževića tvrdi da će će "izvan svake sumnje dokazati potpunu neosnovanost optužbi koje su mu optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici stavljene na teret".

"Nevinost Duška Kneževića odbrana će dokazati na zakonit, jasan, egzaktan i nesumnjiv način. Odbrana će pokrenuti i krivične postupke protiv lica koja su uzrokovala nanošenje ogromne materijalne štete na imovini Duška Kneževića. Odbrana Duška Kneževića, imajući u vidu obavezu čuvanja tajne u istrazi u ovom momentu, ne može iznositi činjenice i podatke koje je saznala u istrazi, jer član 284. Zakonika o krivičnom postupku predviđa da iznošenje ovih podataka predstavlja krivično djelo. Kao branilac, očekujem od Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici, Višeg suda u Podgorici i drugih nadležnih državnih organa Crne Gore savjesno, odgovorno, zakonito, nepristrasno i profesionalno postupanje u ovom krivičnom postupku uvjeren da ćemo u takvom postupku dokazati nevinost Duška Kneževića", zaključuje Đukanović.

Bonus video: