Uhapšen Beranac, oduzeto oružje, eksploziv, silikonska maska...

Policija pretresala kuću i druge prostorije sugrađanina koji važi za bezbjednosno interesantno lice
13943 pregleda 4 komentar(a)
Predmeti oduzeti u pretresu, Foto: Uprava policije
Predmeti oduzeti u pretresu, Foto: Uprava policije

Beranska policija je uhapsila sugrađanina D.B. (49) koji važi za bezbjednosno interesantno lice.

Policija je pretresala kuću i druge prostorije koje koristi D.B.

"Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli: automatsku pušku sa okvirom cal. 7,62 mm, 28 komada inicijalnih kapisli, dva sporogoreća štapina (jedan dužine 1,4m a drugi dužine 2,2m), 11 komada municije cal. 7,62 mm za automatsku pušku, startni pištolj sa okvirom, smjesu braon boje za koju se sumnja da je eksploziv težine 579 grama, silikonsku masku za lice, sjekiru, set noževa i druge predmete", stoji u saopštenju Uprave policije.

D.B. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Beranama.

Službenici CB Berane i Odsjeka za borbu protiv droge su takođe izvršili pretres stana koji koristi A.Š. (21) iz Berana.

"Prilikom pretresa A.Š. je pokušao da odbaci dva pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Daljim pretresom policijski službenici su pronašli i izuzeli manju količinu iste materije. Ukupno je pronađeno i oduzeto oko 15 grama biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju", stoji u saopštenju policije.

Bonus video: