Postupak protiv blagajnice Skupštine: Svjedoke saslušavaju i u februaru

Tamara Čađenović je optužena da je pronevjerila oko 35.000 eura, tako što je za sebe uzimala novac, a prikazivala ga kao trošak za službena putovanja poslanika i službenika Skupštine
1210 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Skupštine Crne Gore, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Zgrada Skupštine Crne Gore, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković

Glavni pretres u sudskom postupku protiv blagajnice Skupštine Crne Gore Tamare Čađenović nastaviće se 28. februara, kada će se saslušati još jedna službenica zakonodavnog tijela Jelena Ulić.

Sudija Osnovnog suda Rade Ćetković pojasnio je da je opravdala izostanak na jučerašnjem glavnom pretresu, čiji se završetak morao odložiti.

Čađenovićeva je optužena da je pronevjerila oko 35.000 eura, tako što je za sebe uzimala novac, a prikazivala ga kao trošak za službena putovanja poslanika i službenika Skupštine.

Zbog toga su na jučerašnjem pretresu svjedočile koleginice Čađenovićeve - Darka Milačić, Olja Vukčević i Jovana Adžić, koje su sudiji pojasnile kako funkcioniše posao blagajnice i kakva je procedura izdavanja službenih naloga i isplata novca za iste, kao i kakva je uloga blagajnice u tom procesu.

Čađenovićeva je ranije kazala da je posljednjih godina isplaćivala oko 200.000 eura godišnje poslanicima i službenicima te institucije za putovanja i dnevnice.

Negirajući krivicu, ispričala je tada da je 2011. natjerana da pređe iz arhive Skupštine na mjesto blagajnika, da je bila prebukirana i drugim poslovima i da je više puta molila nadređene da nađu nekog da joj pomogne, jer nije mogla da postigne da uradi sve što se tražilo od nje.

Na pitanje suda zašto je dozvolila da bude odgovorna za tolike količine novca i zašto nije insistirala na pismenim ovlašćenjima, ona je pojašnjavala da joj je više puta rečeno da je ona tu da radi što joj se kaže.

Bonus video: