Opština Bar: Ucjenjivanjem nećete zaustaviti radove na Madžarici

"Ovo područje nikada, a ni danas, nije bilo obuhvaćeno detaljnim urbanističkim planom, što se može provjeriti u Registru planske dokumentacije", piše u saopštenju
2407 pregleda 3 komentar(a)
Bar, Foto: Shutterstock
Bar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.02.2019. 14:49h

Povodom saopštenja DF-a, koje je potpisao odbornik Zoran Tajić, vezano za rekonstrukciju sportskih terena, iz Opštine Bar je saopšteno da je Skupština opštine Bar na sjednici od 31.12.2018. godine donijela Prostorno urbanistički plan Bara (PUP), koji je stupio na snagu 08.01.2019. godine.

"Donošenjem ovog plana stavljen je van snage Generalni urbanistički plan Bara, jedini do tada važeći planski dokument kojim je obuhvaćeno područje Topolice-Madžarica, na kojem se nalaze sportski tereni. Ovo područje nikada, a ni danas, nije bilo obuhvaćeno detaljnim urbanističkim planom, što se može provjeriti u Registru planske dokumentacije", piše u saopštenju.

Dodaju da su sportski tereni u prethodnom periodu izgrađeni u skladu sa tada važećim propisima i kao takvi se mogu adaptirati.

"PUP Bara za ovo područje određuje namjenu "površine za sport i rekreaciju", što je jasno prikazano u grafičkim prilozima GUR - Barska rivijera i u tekstu plana. Stoga je navedeno saopštenje pokušaj dezinformisanja javnosti, jer ne sadrži nijednu činjenicu, od naziva navodnog DUP-a i vremena kada je donijet, do namjene prostora, što bi Tajić kao nekadašnji odbornik trebalo da zna, s obzirom na činjenicu da je od strane Opštine Bar u više navrata bio angažovan i kao revident planskih dokumenata. Zbog svega navedenog, ucjenjivanje DF-a i Tajića neće zaustaviti radove na sportskim terenima na Madžarici", zaključuje se u saopštenju Opštine Bar.

Bonus video: