Policija: Mario Milošević ubio Kruščića

Podgoričanin je ubijen 21. maja prošle godine u bašti jednog ugostiteljskog objekta u glavnom gradu
27975 pregleda 33 komentar(a)
Sa današnjeg presa, Foto: Vlada Crne Gore
Sa današnjeg presa, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 19.02.2019. 12:50h

Načelnik CB Podgorica Milovan Pavićević saopštio je na današnjoj pres konferenciji da je Podgoričanin Mario Milošević ubio sugrađanina Miodraga Kruščića.

Milošević je označen kao član kriminalne grupe koju je organizovao F. B (1990).

Prema saznanjima "Vijesti" riječ je o Filipu Bešoviću (1990), a kao članovi njegove kriminalne grupe označeni su, pored Miloševića i Goran Rakočević (1985), Dejan Vukašinović (1983), Luka Bulatović (1997), Filip Knežević (1989), Marinko Rajković (1991), Mijailo Stojanović (1985) i Sanja Božović (1981).

Policija ovu organizovanu kriminalnu grupu sumnjiči i za pokušaj ubistva novinarke "Vijesti" Olivere Lakić.

Pavićević je kazao da su članovi kriminalne grupe po unaprijed pripremljenom planu i podijeljenim ulogama, vršili praćenje i osmatrali teren u cilju definisanja kretanja Kruščića i njoegovih dnevnih navika.

"Izvršioci su imali pripremljenu maršutu dolaska na mjesto izvršenja, sa vozilom marke "Golf 5" koje je prethodno otuđeno i na kojem su bile otuđene registarske oznake, kojom prilikom je izvršilac ubistva M.M. izašao iz vozila noseći silikonsku masku na glavi, kako bi osigurao da ne bude prepoznat i sleđa prišao Miodragu Kruščiću u čijem pravcu je iz pištolja "Glock17" ispalio više projektila nanoseći mu teške i po život opasne povrede, od kojih je nastupila njegova smrt. Takođe, izvršilac i saizvršioci ovog krivičnog djela kao članovi kriminalne grupe, imali su pripremljenu maršutu bjekstva sa mjesta izvršenja, unaprijed pripremljenu lokaciju za uništavanje vozila i oružja sa kojim je izvršeno krivično djelo, kao i drugu logistiku u cilju prikrivanja tragova i predmeta, njihovog bjekstva i skrivanja na tajnim lokacijama", rekao je Pavićević.

Kruščić je ubijen 21. maja prošle godine u bašti jednog ugostiteljskog objekta u Podgorici.

Kruščić je bio formalni vlasnik diskoteke “Beagle”, ali upućeni tvrde da iza tog posla zapravo stoje neki od vođa kriminalnog škaljarskog klana.

Zbog bliskosti sa tim osobama, navodno je i likvidiran.

Kruščić nije imao obezbjeđenje, prijateljima je govorio da mu život nije u opasnosti i slobodno se kretao, uprkos činjenici što je od nadležnih službi tražio procjenu svoje bezbjednosti.

Zvaničan odgovor nikada nije dobio.

Mario Milošević uhapšen je sredinom jula prošle godine u Prištini nakon skoro tri godine bjekstva.

Za njim se tragalo zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Cetinjanina Radomira Đuričkovića 10. oktobra 2016. godine.

Ministarstvo pravde je krajem jula prošle godine saopštilo da su stvoreni uslovi da od nadležnih organa Kosova zatraže izručenje Miloševića.

Bonus video: