Ubistvo Vukoslavčevića: Pomaci u istrazi koji ne vode do napadača

Ni nakon dvije i po godine istražitelji nijesu otkrili ko je ubio Željka Vukoslavčevića
4441 pregleda 0 komentar(a)
Forenzičari tokom uviđaja (ilustracija), Foto: Filip Roganović
Forenzičari tokom uviđaja (ilustracija), Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.02.2019. 21:34h

Iako su prije dvije i po godine iz Uprave policije saopštili da su “planske aktivnosti” u istrazi ubistva Baranina Željka Vukoslavčevića (39) dovele do određenih pomaka, njegovi egzekutori ni sad nijesu otkriveni, a istražni organi nemaju ni najmanji trag do njih.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv NN izvršilaca krivičnog djela ubistvo na štetu Ž.V. i u ovom predmetu u kontinuitetu su preduzimane potrebne istražne radnje, odnosno izvršen je uviđaj na licu mjesta, donijeta je naredba o obdukciji tijela, date su naredbe Forenzičkom centru u Danilovgradu za sva neophodna vještačenja, koja vještačenja nisu dala rezultate u otkrivanju izvršilaca ovog krivičnog djela, tako da su u više navrata obavljene usmene konsultacije i data uputstva ovlašćenim policijskim službenicima Uprave policije za dalje postupanje i preduzimanje neophodnih radnji u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela”, odgovorila je “Vijestima” Lepa Medenica, portparolka i viša tužiteljka.

Vukoslavčević je likvidiran u noći između 7. i 8. septembra 2016. godine u Baru, ispred ulaza zgrade u kojoj je stanovao. Napadač je u njegova leđa ispalio najmanje dva metka, a potom mu prišao, ispalio još najmanje tri u grudi Baranina i pobjegao motociklom na kom ga je najvjerovatnije čekao pomagač.

Par dana kasnije - 14. septembra, iz Uprave policije saopštili su da su ih planske aktivnosti dovele i do pravaca djelovanja o “kojima u ovom momentu, u interesu aktivnosti koje se sprovode, ne možemo govoriti”.

“Intenzivni rad na rasvjetljavanju ovakvih – najtežih krivičnih djela odnosno ubistava se podrazumijeva i on zahtijeva čitav niz policijsko- tužilačkih aktivnosti koje je neophodno sprovesti kako bi se obezbijedili kvalitetni dokazi, a za sve navedeno je potrebno izvjesno vrijeme”, objasnili su tada iz UP.

Takvo saopštenje poslali su medijima dan nakon što je u Baru ubijen i Željko Peković (58), čija likvidacija takođe nije rasvijetljena. “Ubistva se nažalost ni kod nas ni u bilo kojoj drugoj državi u najvećem broju slučajeva ne mogu spriječiti, ali je na nadležnim organima da preduzmu sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi rasvijetlili ova krivična djela, što policija u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužilaštva, shodno zakonskim ovlašćenjima i u dijelu svojih nadležnosti, i radi i to od momenta saznanja za izvršenje ovih krivičnih djela. Sprovođenje tih aktivnosti zahtijeva određeni vremenski period da bi bile kvalitetno izvedene i dovele do rasvjetljavanja ubistava, što potvrđuju i slučajevi rasvjetljavanja ubistava i nakon proteka jedne, par i i više godina”, saopštili su tada iz policije.

Bonus video: