Obradović i Ivanović 6. marta u sudnici

1517 pregleda 1 komentar(a)
Ivanović i Obradović, Foto: Luka Zeković
Ivanović i Obradović, Foto: Luka Zeković

Sutkinja podgoričkog Višeg suda Evica Durutović za 6. mart zakazala je početak suđenja bivšim čelnicima “Telekoma” Olegu Obradoviću i Miodragu Ivanoviću.

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva oni se terete za zloupotrebu položaja, odnosno da su tokom privatizacije Telekoma iz te kompanije izvukli 2.300.000 eura kroz, kako se navodi, fiktivni ugovor sa kompanijom “Roli” o analizi regionalnog tržišta telekomunikacija.

Specijalno tužilaštvo tereti ih da su krivično djelo počinili u periodu od 27. oktobra do 28. decembra 2005. godine.

“Po prethodnom dogovoru i zajedno kao odgovorna lica u privrednim društvima i to Ivanović kao izvršni direktor preduzeća ‘Monet’, a Obradović kao predsjednik Odbora direktora preduzeća ‘Telekom Crna Gora’, s umišljajem, svjesni dvoga djela čije izvršenje su hjeli i znajući da je njihovo djelo zabranjeno, zloupotrijebili svoje službene položaje u pogledu raspolaganja tuđom imovinom i time drugome pribavili protivpravnu imovinsku korist, a preduzećima ‘Monet’ i ‘Telekom Crna Gora’ nanijeli štetu”, piše u optužnici.

Dodaje se da su oni 27. oktobra 2005. godine, sa preduzećem “Rawleing Trading SA.” iz Londona zaključili ugovor o pružanju konsultantskih usluga, kojim je navodno to preduzeće obavezano da izvrši procjenu trenutne situacije u sektoru telekomunikacija u jugoistočnoj Evropi.

Objašnjava se da je sa računa “Moneta” najprije preduzeću “Rawleing” najprije preneseno 460.000, a zatim i 1.840.000 eura, iako ta kompanija nije izvršila ugovorene obaveze.

Bonus video: