Danilovgrad: Policija u vozilu i kući otkrila oružje i municiju

Policija oduzela dvije puške, optički nišan, gotovo 3.800 komada municije
7284 pregleda 5 komentar(a)
Pronađeno oružje, Foto: Uprava policije
Pronađeno oružje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 25.02.2019. 11:38h

Policija je uhapsila Božidara Raičevića (38) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, na putu Podgorica - Danilovgrad kontrolom vozila "VW Golf IV" kojim je upravljao M.V. (39) iz Andrijevice, a na mjestu suvozača nalazio se B.R.i jedno maloljetno lice, pronašli pušku "Zastava Yugoslavia" kal. 8x57, kutiju sa 23 čaure, kao i 102 komada municije.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da pronađeno oružje i municija pripadaju B.R. Daljim operativnim radom, uz konultacije sa nadležnim tužiocem, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi srodnik B.R. a kojima je on imao pristup. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pušku marke "Brno", optički nišan sa nosačem i 3.640 komada lovačke municije marke "Fiocchi". Sumnja se i da ovo oružje i municija pripadaju B.R." saopšteno je iz policije

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici naložio je da se Raičević uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: