Vozilo puno cigareta ostavljeno na granici sa BiH

U vozilu, na putnom pravcu Crkvice - Toljevina, pronađeno 6.220 paklica cigareta bez akciznih markica
5637 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti

Policija je na teritoriji Nikšića i Berana pronašla i oduzela veću količinu cigareta bez akciznih markica u uhapsila Beranca S.M. (53).

Službenci Odjeljenja granične bezbijednosti Nikšić su u saradnji sa službenicima granične policije Bosne i Hercegovine, na putnom pravcu Crkvice – Toljevina, pronašli su "mercedes ML" luskemburških tabilicam u kojem se nalazila veća količina cigareta.

U vozilu, u kojem je pronađeno 6.220 paklica cigareta bez akciznih markica, nije bilo vozača.

"Policija intenzivno radi na identifikaciji lica koje je ostavilo vozilo sa cigaretama na navedenoj lokaciji", saopšteno je iz Uprave policije.

U okviru akcije "Slims" policija je uhapsila S.M. (53) zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje, dok je krivična prijava zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog djela nedozvoljena trgovina podnijeta u redovnom postupku protiv Ž.M. (55) iz Berana.

Kako je saopšteno iz policijem pretresom stana i drugih prostorija koje koristi S.M. pronađene su i oduzete 202 šteke cigareta različitih brendova bez akcizne markice.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je S.M. ovo krivično djelo počinio na način što je u kontinuitetu od 08.11.2018. godine do 23.02.2019. godine vršio prodaju i distribuciju u cilju dalje prodaje neocarinjene robe, odnosno akciznih duvanskih proizvoda – cigareta, bez akcizne markice. Sumnja se da je cigarete pribavljao radi dalje prodaje na području Berana, Andrijevice i Plava. Takođe, prilikom pretresa prostorija koje koristi Ž.M. (55) iz Berana policijski službenici su pronašli i oduzeli 32 šteke cigareta bez akciznih markica, kao i vatreno oružje – pušku tzv. talijanku, malokalibarsku pušku, pištolj marke „Broving”, cal. 6 mm i 25 metaka u ilegalnom posjedu. Cigarete su oduzete i predate službenicima Uprave carina radi daljeg postupanja", saopšteno je iz policije.

Podsjećaju da je barska policija tokom vikenda otkrila i oduzela oko 700 šteka cigareta marke "Trocadero" vrijednosti oko 7.000 eura koje su, kako se sumnja, bile namijenjene ilegalnoj trgovini. Protiv B.Č. (25) iz Bara podnijeta je krivična prijavu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Bonus video: