Atlas grupa: Ne postoji crvena potjernica za Kneževićem

"Kao što je RTCG slagala javnost da je g. Knežević u Moskvi, tako je opet slagala da je za njim raspisana crvena potjernica", saopšteno iz Atlas grupe
15800 pregleda 27 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Filip Roganović
Duško Knežević, Foto: Filip Roganović

Ne postoji nikakva međunarodna potjernica za predsjednikom Atlas grupe Duškom Kneževićem, saopšteno je iz Atlas grupe.

RTCG je juče objavila da se predsjednik Atlas grupe i odbjegli biznismen Duško Knežević nalazi na crvenoj potjernici Interpola.

Ta informacija potvrđena je i TV Vijesti iz vrha crnogorske policije.

Kako se navodi u saopštenju Atlas grupe, to je utvrdio advokatski tim Kneževića u Londonu.

"Kao što je RTCG slagala javnost da je g. Knežević u Moskvi, tako je opet slagala da je za njim raspisana crvena potjernica. G. Knežević slobodno putuje u zemlje Šengena, a u London se juče vratio iz jedne od zemalja šengenske zone. Advokatski tim, na čelu sa Stivenom Kejom QC, jednim od najpoznatijih svjetskih advokata u oblasti krivičnog prava i predsjednikom komore Bedford Row, ima direktnu komunikaciju sa sjedištem Interpola u Lionu. Ne postoji odluka Interpola da za g. Kneževićem raspiše međunarodnu potjernicu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Knežević slobodan građanin Velike Britanije.

"Koji ima sva prava da se bavi raskrinkavanjem političko-mafijaškog sistema u Crnoj Gori, koji nad njim sprovodi politički progon. Organizatori progona koriste zarobljene institucije, ne obaziruće se na štetu koju istovremeno nanose Atlas Grupi, zaposlenima, štedišama, klijentima i partnerima Atlas i IBM banke i ostalih kompanija iz sistema Atlas Grupe. G. Knežević nastavlja sa svojim djelovanjem, čiji su se rezultati nedavno vidjeli i na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, na kojoj niko od vodećih zapadnih zvaničnika nije htio da se sastane sa Milom Đukanovićem", zaključuje se u saopštenju Atlas grupe.

Bonus video: