PODNIJETE KRIVIČNE PRIJAVE

Policajci unosili netačne podataka u elektronsku evidenciju na graničnom prelazu?

Policijskih službenika E.D. i M.T. su, kako se sumnja, omogućili D.K. da vozilom "Audi Q5" pređe Granični prelaz Dračenovac sa registarskim oznakama koje ne pripadaju tom vozilu
6864 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti

Protiv službenika Sektora granične policije podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Odsjek za suzbijanje privrednog kriminaliteta državnom tužiocu je podnio krivičnu prijavu protiv policijskih službenika E.D. i M.T.

Oni su, kako se sumnja, omogućili D.K. da vozilom "Audi Q5" pređe Granični prelaz Dračenovac sa registarskim oznakama koje ne pripadaju tom vozilu.

"E.D. je 25.12.2018. godine, kako se sumnja, obavljajući poslove i zadatke na Graničnom prelazu Dračenovac, na izlaznoj traci evidentirao izlazak iz Crne Gore navedenog vozila sa registrarskim oznakama koje pripadaju drugom vozilu, dok je 15 minuta kasnije, kada je to vozilo ušlo u Crnu Goru na istom Graničnom prelazu, M.T. u elektronsku evidenciju unio da su na vozilu bile potpuno druge registarske oznake iako su na vozilu bile iste registarske oznake kao i kada je vozilo izašlo iz Crne Gore, odnosno registarske oznake koje pripadaju drugom vozilu", navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da je ranije protiv D.K. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave na način što je na vozilu "Audi Q5" koristio registarske oznake drugog vozila.

"Osim podnošenja krivične prijave, neposredni rukovodilac ova dva policijska službenika će uputiti inicijativu disciplinskom tužiocu za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede radne dužnosti i njih dvojica će biti suspendovani do okončanja postupka", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije osudili su, kako je saopšteno, nezakonito ponašanje E.D. i M.T.

"Kao što očekujemo da policijski službenici budu institucionalno zaštićeni prilikom primjene zakona, tako dajemo i maksimalnu podršku nadležnim organima i službama u procesuiranju ovakvih i drugih nezakonitih slučajeva i uradićemo sve što je u našoj nadležnosti da svaki ovakav pojedinac, ukoliko postoji, bude otkriven, procesuiran i kažnjen u slučajevima u kojima se dokaže krivica u krivičnom postupku", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas