OSMOGODIŠNJAK PREBAČEN U KCCG

Dječak povrijeđen na Žabljaku: Otkinula se čelična sajla na skijalištu

"Danas će se obaviti uviđaj kako bi se utvrdio uzrok kidanja sajle", kazao je izvršni direktor Turističkog centra „Durmitor“ Milutin Tomić
19750 pregleda 9 komentar(a)
Do incidenta došlo na Savinom kuku, Foto: Obrad Pješivac
Do incidenta došlo na Savinom kuku, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 01.03.2019. 13:30h

Osmogodišnjak S.Dž. sa Žabljaka povrijeđen je u četvrtak oko 14 časova prilikom skijanja na Savinom kuku. Dječak se u tom trenutku uspinjao ski liftom uz stazu, kada je došlo do kidanja čelične sajle sidra na kome se nalazio.

"Prekinuti dio sajle udario ga je u predjelu glave i leđa. Srećom na glavi je bila kaciga koja je spriječila povrede, ali je povrijeđena hrskavica osmog pršljena. Dječak je zbrinut na licu mjesta i transportovan u bolnicu u Podgorici. Zadržan je radi praćenja stanja. Sada je dobro ali ljekari traže mirovanje", kazao je otac dječaka Igor Džaković.

Izvršni direktor Turističkog centra „Durmitor“ Milutin Tomić kaže da je nakon incidenta odmah djelovala ekipa spasilaca na stazi. On sumnja da je sajla bila lošeg kvaliteta.

"Danas će se danas obaviti uviđaj kako bi se utvrdio uzrok kidanja sajle. Ekipu sačinjavaju profesor sa mašinskog fakulteta iz Beograda, mašinski inženjer koji je vršio nadzor prilikom postavljanja sajle, predsatvnik upletača čeličnih užadi iz Višegrada i predstavnik proizvođača, firme „UNIS Usha“. Sajle na ovom i svim liftovima na skijalištu zamijenjene su priliko remonta u oktobru prošle godine. Za taj posao posjedujem kompletnu dokumentaciju. Ispravnost kompletnih vučnica potvrđuju atesti i upotrebna dozvola koju je, pred početak sezone, izdalo ministarstvo turizma", kazao je Tomić.