Crnogorski pomorac nožem povrijedio sunarodnike na brodu

U tom incidentu A.D. iz Bara i Đ.S. iz Kotora - mehaničar i fiter na brodu, zadobili su lakše tjelesne povrede, dok je brodski kuvar S. Š. iz Herceg Novog, teže povrijeđen
49385 pregleda 30 komentar(a)
Brod MSC Marta, Foto: Www.shipspotting.com
Brod MSC Marta, Foto: Www.shipspotting.com
Ažurirano: 31.01.2019. 13:03h

Dvojica crnogorskih pomoraca lakše su, a jedan teže povrijeđen u incidentu koji se u srijedu dogodio na brodu za prevoz kontejnera „MSC Marta“ na pučini Atlantika.

Trojicu Crnogoraca je, kako nezvanično saznajemo, nakon svađe napao i nožem povrijedio njihov sunarodnik, Danilo Adžić sa Cetinja – mornar na „MSC Marti“. U tom incidentu A.D. iz Bara i Đ.S. iz Kotora - mehaničar i fiter na brodu, zadobili su lakše tjelesne povrede, dok je brodski kuvar S. Š. iz Herceg Novog, teže povrijeđen. Njegove povrede su bile toliko ozbiljne da je S.Š. morao biti hitno evakuisan sa broda koji plovi Atlantikom, između luka Kusedo u Dominikanskoj Republici i Santos u Brazilu. Stoga je za tog našeg pomorca sa najbližeg kopna – Francuske Gvajane, stigao helikopter sa medicinskim timom koji je preuzeo ranjenika i prevezao ga do najbliže bolnice. Zbog predostrožnosti sa broda je helikopterom tom prilikom evakuisan i Đ.S. čije su povrede bile ozbiljnije od onih koje je pretprio njegov kolega, A.D.

S.Š. i Đ.S. su adekvatno medicinski tretirani i zadržani na daljem liječenju u jednoj bolnici u Francuskoj Gvajani.

Ostatak posade broda među kojoj ima još naših pomoraca, uspio je savladati napadača Adžića koji je potom izolovan i zatvoren. U pritvoru na „MSC Marti“ on će ostati i narednih par dana dok kontejneraš od 72.000 tona koji pripada italijansko-švajcarskoj kompaniji Mediteran Shipping Company, 4.februara po rasporedu ne uplovi u Santos, a gdje će Adžić biti predat brazilskoj policiji koja će protiv njega pokrenuti kriminalističku istragu.

Bonus video: