Auto Varagića zapaljen, za Zlajića se čeka nalaz

Ljekari najavili štrajk ukoliko se ne riješe slučajevi požara na dva automobila njihovih kolega
7213 pregleda 1 komentar(a)
Automobil Varagića nakon požara, Foto: Jadranka Ćetković
Automobil Varagića nakon požara, Foto: Jadranka Ćetković

Nalaz Forenzičkog centra u Danilovgradu upućuje da je podmetnut požar na na automobilu “kia sorento” bjelopoljskog ginekologa Blaža Varagića i njegove supruge psihijatrice Mirjane Varagić, dok se još čeka nalaz o uzroku vatre na džipu “tojota”, vlasništvo psihijatra Aleksandra Zlajića.

Zlajićev automobil uništen je u požaru 1. marta u Rasadniku, dok je Varagićev zapaljen je oko četiri mjeseca ranije - 30. oktobra prošle godine u naselju Pruška.

Predstavnici Sindikata doktora medicine Opšte bolnice u Bijelom Polju zatražili su juče hitno otkrivanje počinioca i najavili da će za 15 dana organizovati jednočasovni štrajk, ako se to ne desi.

Ljekari su zahtjeve dostavili Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu pravde i Upravi policije.

Prema izvorima “Vijesti”, na snimcima video nadzora vidi se muškarac kako prilazi i podmeće požar na automobilu Varagića.

Te navode u Tužilaštvu nisu potvrdili, osim što su konstatovali da nalazi upućuju na namjerno izazivanje požara.

U odgovoru Osnovnog tužilaštva koji se odnosi na Varagićev automobil, piše da je “izvršeno vještačenje kojim je dokazano prisustvo dizela i benzina u materijalu koji je bio predmet vještačenja”.

Dodaje se da je postupak izviđaja protiv jedne ili više nepoznatih osoba u toku, zbog krivičnog djela - napad uništenje i otuđenje tuđe stvari.

Ljekari Opštine bolnice navode da se radi o izuzetno časnim i poštenim ljudima, koji privatnim ni profesionalnim postupanjem nisu mogli isprovocirati takve događaje i da su isti posljedica specifične prirode posla koji obavljaju.

“Podsjećamo i da smo svjedoci svakodnevnih napada na zdravstvene radnike na njihovom radnom mjestu. Najveći broj takvih napada završava se samo novinskim člancima. Smatramo da se ne rješavanjem pomenutih slučajeva i nekažnjavanjem počinilaca podstiču budući napadi na zdravstvene radnike koji su ostavljeni na marginama crnogorskog društva”, navode bjelopoljski ljekari.

Bonus video: