Bratonožići-Kolašin: Povrijeđen radnik, željeznički saobraćaj u prekidu

Direktor Sektora za elektrotehničke poslove, Edin Hasanović je objasnio da je povrijeđeni radnik radio na postrojenju, a da se nezgoda dogodila na kontaktnoj mreži
6903 pregleda 0 komentar(a)
Povrijeđeni radnik na stanici u Podgorici, Foto: Zoran Đurić
Povrijeđeni radnik na stanici u Podgorici, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.03.2019. 13:10h

Željeznički saobraćaj na pruzi između Bratonožića i Kolašina je u prekidu. Kako saznaju “Vijesti” nezvanično povrijeđen je radnik koji je radio na remontu pruge.

"Unesrećeni je zbrinut. Ekipa Hitne medicinske pomoći je bila na licu mjesta, i upućen je ka Podgorici. U toku je uviđaj, on je bio svjestan", kazao je Edin Hasanović direktor Sektora za elektrotehničke poslove.

On je objasnio da je povrijeđeni radnik radio na postrojenju, a da se nezgoda dogodila na kontaktnoj mreži.

"Drugostepena komisija će utvrditi što je radio na kontaktnoj mreži, jer mu to nije bilo u opisu posla. Utvrdiće i kako je došlo do nezgode, ali i činjenično stanje", rekao je on.

Iz Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽICG) je saopšteno da se nezgoda dogodila u 9:56 časova na elektro vučnom postrojenju Trebešica tokom izvođenja radova, kojom prilikom je povrijeđen zaposleni izvođača radova.

"Nakon eksplozije u EVP Trebešica došlo je do prekida napajanja na potezu Bratonožići - Mojkovac. Ekipe za održavanje kontaktne mreže ŽICG, su odmah nakon isleđenja izašle na mjesto vanrednog događaja i pristupile otklanjanju smetnje. Zbog ovog vanrednog događaja kasne vozovi: međunarodni brzi voz br. 430, koji saobraća na relaciji Bar-Topčider, koji kasni 147 minuta i lokalni voz br. 6103 koji saobraća na relaciji Bijelo Polje-Bar koji se nalazi u stanici Kolašin i kasni 150 minuta“, saopšteno je iz ŽICG.

Bonus video: