Kolašin: Pronađeno tijelo muškarca, braća osumnjičena za ubistvo

Sumnja se da su braća Marko (62) i Milenko (52) Bojić, nakon kraće rasprave, ubili Ranka Bojića (62) udarcima tvrdim i tupim predmetom u predjelu glave
36948 pregleda 3 komentar(a)
Jedan od osumnjičenih sa policijom, Foto: Jadranka Ćetković
Jedan od osumnjičenih sa policijom, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 18.03.2019. 16:21h

Braća Marko Bojić (62) iz Podgorice i Milenko Bojić (52) iz Kolašina osumnjičeni su da su ubili rođaka Ranka Bojića (62).

Njima je nakon saslušanja u bjelopoljskom Višem državnom tužilaštvu određen pritvor do 72 sata.

Na teret im se stavlja krivično djelo ubistvo u saizvršilaštvu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da su braća Marko i Milenko Bojić, nakon kraće rasprave, ubili Ranka Bojića udarcima tvrdim i tupim predmetom u predjelu glave.

Tijelo Ranka Bojića, bez znakova života, pronađeno je juče u Gornjomoračkom selu Redice.

Kolašinsku policiju o tome je, juče poslije šest sati ujutro, obavijestio mještanin tog sela, koji je pozvao i Hitnu pomoć, ali su ljekari mogli samo da konstatuju smrt.

"Beživotno tijelo R.B. (61) zatečeno je juče oko 6.50 časova pored puta, u selu Redice – Opština Kolašin, što je prijavljeno Dežurnoj službi OB Kolašin. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, uz učešće službenika Forenzičkog centra. Na lice mjesta je izašao i obducent Kliničkog centra, Uviđajem, kojim je rukovodio nadležni tužilac, je konstatovano da su na glavi preminulog vidljivi tragovi nasilja. Izuzeti su tragovi sa lica mjesta koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Tijelo R.B. je upućeno u Klinički centar radi obdukcije", saopšteno je iz Uprave policije.