Lautašević: Slika je iz 2009. godine, krivična prijava nije podnijeta

"Ja kao neko ko je iskreni poštovalac i ljubitelj životinja i kao član Paštrovačkog lovačkog društva preko 30 godina, nikada do sada nisam povrjedio ni jedan član krivičnog zakona, a ponajmanje učestvovao u mučenju životinja i razaranju njihovog staništa"
5143 pregleda 6 komentar(a)
Dragan Lautašević, Foto: Facebook
Dragan Lautašević, Foto: Facebook

Dragan Lautašević iz Petrovca demantovao je navode Centra za zaštitu i proučavanje ptica da je ubio sovu, veliku ušaru. ta da protiv njega nije podnijeta krivična prijava.

Iz CZIP-a su ranije danas saopštili da su podnijeli krivičnu prijavu protiv Lautaševića i da se sumnjiči da je ubio sovu, veliku ušaru.

"Sporna fotografija, koja je objavljena, nastala je 2009. godine nakon što sam uginulu sovu našao na magistralnom putu za Paštrovsku goru. Ja kao neko ko je iskreni poštovalac i ljubitelj životinja i kao član Paštrovačkog lovačkog društva preko 30 godina, nikada do sada nisam povrjedio ni jedan član krivičnog zakona, a ponajmanje učestvovao u mučenju životinja i razaranju njihovog staništa, kao sto je navedeno. Odmah nakon objavljivanja vijesti otišao sam u MUP, da se informišem o optužnici koja je navodno podnešena protiv mene. Tamo mi je saopšteno da nije podnjeta nikakva krivična prijava", naveo je Lautašević.

Dodao je da svako ko ga "iole poznaje zna da sam se kao član Paštrovačkog lovačkog društva, uvijek pridržavao zakona i propisa koji uređuju ovu oblast"

Bonus video: