Hodžiću prekršajna prijava zbog incidenta sa policijskim službenikom

Policijski službenik je, kako se navodi, preduzimao mjere i radnje iz svoje nadležnosti na terenu.
7656 pregleda 22 komentar(a)
Hodžić (u sredini), Foto: Boris Pejović
Hodžić (u sredini), Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.03.2019. 12:54h

Podgorička policija podnijela je prekršajnu prijavu protiv Demira Hodžića, jednog od organizatora građanskih protesta "Odupri se - 97.000".

"Policijski službenici CB Podgorica su, povodom događaja od 13.03.2019. godine, kada je grupa lica okružila policijskog službenika S.P. u centru Podgorice i ograničavala mu kretanje, podnijeli Sudu za prekršaje u Podgorici zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv jednog od tih lica, D.H, zbog počinjenog prekršaja iz čl. 7 Zakona o javnom redu i miru", saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski službenik je, kako navode, preduzimao mjere i radnje iz svoje nadležnosti na terenu.

"Podsjećamo da je navedenog dana na društvenim mrežama objavljen snimak na kojem se vidi kako je grupa lica na Trgu nezavisnosti u Podgorici okružila službenika Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata S.P, koji je preduzimao mjere i radnje iz svoje nadležnosti na terenu, u zoni štićenog objekta – zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva. Grupa lica koja ga je okružila mu je tom prilikom ograničavala kretanje, nakon čega je na lice mjesta došla Interventna jedinica CB Podgorica. O svemu je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici", saopšteno je iz policije.

Utvrđeno je, kako se navodi, da u ponašanju Hodžića ima elemenata prekršaja iz člana 7 Zakona o javnom redu i miru.

"Tužilac se izjasnio da u radnjama lica nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Shodno izjašnjenju tužioca, službenici CB Podgorica su Sudu za prekršaje podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv D.H. jer je ocijenjeno da u njegovom ponašanju ima elemenata prekršaja iz čl. 7 Zakona o javnom redu i miru", zaključeno je iz policije.

Bonus video: