U Pljevljima i Plužinama oduzete cigarete vrijedne oko 9.500 eura: Krivične prijave protiv šest osoba

Aktivnosti su sprovedene u cilju suzbijanja nedozvoljene trgovine akciznom robom
2248 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pripadnici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta je u dvije odvojene aktivnosti – jednoj sa pljevaljskom, a drugoj sa plužinskom policijom, sprovodeći mjere i radnje na suzbijanju nedozvoljene trgovine akciznom robom u okviru obavještajnog projekta "Merlin", oduzeli cigarete vrijedne oko 9.500 eura, a krivične prijave su podnijete protiv šest osoba, saopšteno je iz Uprave policije.

"Naime, službenici Odsjeka i CB Pljevlja su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv V.G. (49), B.V. (57), D.P. (54), M.P. (58) i B.B. (58), svi Pljevalja, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena trgovina. Kod njih, policija je pronašla i oduzela 1.576 paklica cigareta vrijednosti oko 2.500 eura", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je u akciji koju je Odsjek sproveo u sa službenicima OB Plužine, kontrolom vozila kojim je upravljao P.C. (28) iz Plužina, policija je pronašla i oduzela 20 paketa cigareta, odnosno 10.000 paklica bez akcizne markice ukupne vrijednosti oko 7.000 eura.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću koji je naložio da se protiv P.C. podnese kriivčna prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: