Nikšić: Rasvijetljena tri krivična djela teška tjelesna povreda

2225 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićka policija je rasvijetlila tri krivična djela teška tjelesna povreda i tom prilikom procesuirali dvije osobe, dok je treća osoba koje je počinila ovo djelo krivično neodgovorna zbog godina uzrasta, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je nikšićka policija, postupajući po prijavi zaposlenih u JZU Opšte bolnice u Nikšiću da je u njihove prostorije došao V.P. (37) sa tjelesnim povredama, saznala da je oštećeni povrede zadobio od njemu nepoznate osobe koja je na ruci imalo metalni predmet tzv. boks.

"V.P. je ovom prilikom zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu frakture nosa sa dislokacijom. Kriminalističkom obradom nikšićka policija je identifikovala osumnjičenog. Policija je protiv S.J. (22) iz Nikšića podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije su kazali i da je, nikšićka policija identifikovala osobu koja je povrijedila 12-godišnjeg dječaka.

Navodi se da je dječak prilikom napada zadobio tešku tjelesnu povredu - frakturu loma nosne kosti sa dislokacijom.

"Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je djelo počinio dječak star 13 godina. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se radi o krivično neodgovornom licu zbog uzrasta. Sa događajem upoznat je i Centar za socijalni rad u Nikšiću čiji će službenici preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti", kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi i da je Interventna jedinica nikšićke policije u jednom parku zatekli osobu koje leži na travnjaku sa vidnim povredama glave, dok je drugo osoba, J.M, zatečena na licu mjesta privedeno u službene prostorije.

"Oštećenom P.P. (28) iz Nikšića je ukazana ljekarska pomoć kojom prilikom mu je dežurni ljekar konstatovao tešku tjelesnu povredu u vidu frakture zigomatične jagodične kosti. Osim toga, P.P. je zadobio više tjelesnih povreda u predjelu glave i tijela, gdje je usljed ozbiljnosti zdrastvenog stanja u kojem se nalazilo prevezeno u KCCG. J.M. (21) iz Nikšića je priveden u službene prostorije i kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu P.P. O događaju je obaviješten državni tužilac. J.M. je uhapšen i biće priveden nadležnom tužiocu", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: