Podnijeta prijava protiv Lekovića: Osumnjičen da je pokušao da ubije Meštera

Sagovornik televizije "Vijesti" blizak istrazi, objašnjava da je utvrđeno da je prije šest dana Leković pozvao telefonom Meštera i da su se dogovorili da se oko 19 sati nađu u budvanskom naselju Lazi
11177 pregleda 1 komentar(a)
Sa mmjesta pucnjave, Foto: Vuk Lajović
Sa mmjesta pucnjave, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.03.2019. 11:21h

Budvanska policija, podnijela je krivičnu prijavu protiv Gavrila Lekovića (39) koji živi u Budvi, zbog sumnje da je 20. marta pokušao da ubije Bjelopoljca Radoja Meštera.

Sagovornik televizije "Vijesti" blizak istrazi, objašnjava da je utvrđeno da je prije šest dana Leković pozvao telefonom Meštera i da su se dogovorili da se oko 19 sati nađu u budvanskom naselju Lazi.

Nakon susreta došlo je do prepirke tokom koje je Leković izvadio pištolj i u pravcu Meštera ispalio 4-5 hitaca.

Gavrilo Leković i dalje je u bjekstvu.

UP: Tragamo za osumnjičenim

"Centra bezbjednosti Budva su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo ubistvo u pokušaju koje je počinjeno na štetu R.M. prije šest dana i tom prilikom su podnijeli krivičnu prijavu protiv G.L. (40) iz Budve. Niame, službenici Dežurne službe CB Budva su, 20. marta 2019. godine, obaviješteni od strane zaposlenih u HMP Budva da je u njihove prostorije pristupilo lice sa ustrelnom ranom u predjelu stomaka. Licu je ukazana ljekarska pomoć nakon čega je transportovan u Opštu bolnicu u Kotoru", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Policijski službenici su odmah izašli na lice mjesta.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Policija je na licu mjestu izvršila uviđaj. Preduzimajući operativne i druge kriminalisitičke mjere i radnje, policijski službenici su došli do sumnje da je predmetno krivično djelo počinio G.L. On je, sumnja se, ovo krivično djelo počinio na način što je u naselju Lazi u Budvi, iz pištolja ispalio nekoliko hitaca u pravcu oštećenog R.M. a kojom prilikom ga je jedan hitac pogodio u predjelu stomaka. G.L. se nakon izvršenog djela dao u bjekstvo. Dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca policija je podnijela nadležnom tužilaštvu protiv G.L. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju. Službenici policije intenzivno tragaju za osumnjičenim licem", kazali su iz UP.

Bonus video: