NAVODNO PRIZNAO KRIVICU

Uhapšen Savović: Osumnjičen da je zapalio prodavnicu Tomkića

Savović je navodno inspektorima rekao da je Tomkiću zapalio prodavnicu jer su mu drugovi završili u zatvoru nakon prebijanja tog sugrađanina
30471 pregleda 69 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.03.2019. 10:56h

Beranac Aleksandar Savović uhapšen je zbog sumnje da je polio benzinom i zapalio prodavnicu Igora Tomkića, rečeno je "Vijestima" iz vrha Uprave policijje. Prema saznanjima "Vijesti", on će danas biti predat tužiocu a na teret mu se stavlja krivično dijelo oštećenje i uništenje tuđe stvari.

Načelnik centra bezbjednosti u Beranama Miodrag Božović saopštio je da je policija u stalnoj komunikaciji sa porodicom Tomkić.

Rekao je da je lice koje je osumnjičeno za podmetanje požara identifikovano i lišeno slobode. Podsjetio je da su ranije identifikovana i uhapšena dva lica osumnjičena da su Tomkića prethodno fizički napala.

„Policija je u stalnoj komunikaciji sa porodicom Tomkić i neće dozvoliti da bilo ko ugrozi njihovu sigurnost ili izvrši napad na njihovu imovinu. Preduzeće sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi porodica Tomkić bila bezbjedna i osjećala se bezbjedno u Beranama“ – rekao je Božović.

Savović je navodno ispektorima rekao da je Tomkiću zapalio prodavnicu jer su mu drugovi završili u zatvoru nakon prebijanja tog sugrađanina.

"Na rasvjetljavanju ovog krviičnog dijela radili su službenici CB Berane i sektora kriminalističke policije. Nakon preduzetih mjera i radnji uhapšen je osumnjičeni Savović koji je priznao krivično djelo", saopšteno je "Vijestima".

Iz Uprave policije je naknadno saopšteno da je uhapšen A.S. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

"Nakon što je 28. marta oko dva časa u Beranama od posljedica požara oštećena imovina u vlasništvu I.T. policijski CB Berane su preuzeli sve neophodne mjere i radnje kako bi se identifikovao počinilac ovog djela. Tokom kriminalističke obrade privedno je i saslušano više lica. Preduzimajući navedene aktivnosti službenici CB Berane i službenici SKP-a su došli do sumnje da je požar podmetnuo A.S. On je lišen slobode i biće priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari. Policija će i dalje preduzimati preventivne mjere i radnje na zaštiti I.T, njegove porodice i imovine", kazali su iz Uprave policije.

Sluzbenici CB Berane su, zajedno sa Sektorom kriminalisticke policije, u kratkom roku rasvijetlili podmetanje pozara na radnji u vlasništvu Igora Tomkića – saopštio je načelnik Centra bezbjednosti Berane Miodrag Božović.

Preporučujemo za Vas