Nedjelja je dan za probleme u Budvi

Policija dva puta intervenisala nakon prijava građana da ih uznemirava svađa i vika, dok su u 13 slučajeva regovali zbog lomljenja flaša i čaša
6401 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.04.2019. 07:59h

Budvani i gosti metropole turizma najviše problema su pravili subotom i nedjeljom, uglavnom u periodu od 18 do 24 časa i to na javnim mjestima - ulicama i trgovima, dok su najmirniji bili četvrtkom.

To pokazuje statistika narušavanja javnog reda i mira tokom prošle godine, koju je sačinio Centar bezbjednosti Budve.

U Izvještaju o radu koji potpisuje načelnik Darko Ćorac, piše da je tokom prošle godine 160 puta narušen javni red i mir, tokom čega je počinjeno 388 prekršaja sa 284 počinilaca.

Pokrenuta su 162 prekršajna postupaka, a Sud za prekršaje donio je 183 rješenja.

“Kao uzroci prekršaja najčešće se mogu izdvojiti prekomjerna upotreba alkohola, narušeni međuljudski odnosi, neprofesionalno postupanje pripadnika zaštitarskih službi i nedozvoljeno točenje alkohola maloljetnicima”, piše u izvještaju.

Kako se navodi u statističkoj tabeli, najviše je bilo fizičkih napada - 155 slučajeva, a grubog vrijeđanja u 110 slučajeva...

Policija je dva puta intervenisala nakon prijava građana da ih uznemirava svađa i vika, u 13 slučajeva regovali su zbog lomljenja flaša i čaša u ugostiteljskim lokalima, dok su zbog vrijeđanja 18 puta procesuirani pojedinci...

Zbog upotrebe vatrenog oružja na javnom mjestu podnijete su prijave u pet slučajeva. Šest osoba procesuirano je zbog vrijeđanja na vjerskoj osnovi. Prekršajne prijave su podnijete u dva slučajeva zbog uživanja opojnih droga na javnom mjestu, tri prijave zbog prosjačenja, a četiri vlasnika kažnjena su zbog držanja opasnih životinja bez nadzora.

Policija je, piše, jednom intervenisala zbog onemogućavanja turiste da koristi plažu, nakon čega je podnijeta prekršajna prijava.

Najviše narušavanja javnog reda i mira - 86, bilo je na trgovima i ulicama, 18 u ugostiteljskim objektima...

Gledajući prema danima, toga je najviše bilo nedjeljom (28), 27 subotom, po 23 srijednom i petkom, 22 utorkom, 19 ponedjeljkom, a najmanje četvrtkom - 18. Mještani i gosti najviše se svađaju i prave probleme u periodu od 18 do 24 časa (60 slučajeva), u podnevnim satima od 12 do 18 časova registrovano je bilo 40 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, dok od ponoći do šest sati izjutra je bilo 37 slučajeva.

Prema policijskoj statistici, najmirniji dio dana je između 6 i 12 sati, kada je zabilježeno 23 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Najviše problema prave pojedinci, a ne grupe. Od ukupno 284 pojedinica koji su narušavali javni red i mir, njih 201 državljani su Crne Gore.

Povratnika u vršenju prekršaja bilo je 17 - njih osam narušavali su red i mir pod uticajem alkohola, a dva pod uticajem psihoaktivnih supstanci.

Najviše problema prave osobe starosti od 18 do 30 godina.

Bonus video: