"SRAMNO PONAŠANJE PRIPADNIKA MUP-A"

NOVA: "Varvari" generalna proba za eventualni obračun sa građanima na protestu

"Ulazak navijača na teren da se pozdrave sa igračima svoga kluba ne može da bude razlog za prekomjernu upotrebu sile od strane policije, pogotovo ne da nakon toga policija izvlači ljude iz autobusa i goloruke i bez mogućnosti da se brane brutalno ih prebija"
6523 pregleda 13 komentar(a)
Prebijeni navijač Budućnosti, Foto: Privatna arhiva
Prebijeni navijač Budućnosti, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.04.2019. 11:44h

Jasno je da je policija odabrala ''Varvare'' da preko njih izvrši generalnu probu za eventualni ponovni obračun sa građanima na nekom od protesta, kazali su iz Srpske nove demokratije (NOVA).

Oni su kazali da je ponašanje pripadnika MUP-a sramno, kao i da među navijačima Fudbalskog kluba Budućnost nije bilo nikakvih protivpravnih elemenata.

"Ulazak navijača na teren da se pozdrave sa igračima svoga kluba ne može da bude razlog za prekomjernu upotrebu sile od strane policije, pogotovo ne da nakon toga policija izvlači ljude iz autobusa i goloruke i bez mogućnosti da se brane brutalno ih prebija. Nama iz Nove srpske demokratije nije nimalo čudno ovakvo ponašanje ''narodne milicije'', štaviše dobro smo sa njim upoznati.To što je glavna žrtva jučerašnje torture od strane policije jedan od poznatijih Srba iz Podgorice, govori nam o tome kakva je ova država i da je njen karakter duboko antisrpski, što jasno govori i izbor policije kome će najviše batina da opredjeli njihov čopor koji je krenuo na goloruke građane, koji su eto sebi dali za pravo, da navijaju za jedan fudbalski klub", kazali su iz Nove.

Oni napominju da zahtjevali od nadležnih organa da procesuiraju krivce iz redova policije za "njihovo sramno ponašanje, ali u svim dosadašnjim slučajevima imena policajaca koji su na pravdi Boga prebijali goloruki narod su ostala tajna, a ''vitezovi'' koji se kriju ispod šlema i uniforme nikada se nisu pokazali onima koje su tukli i prebijali".

"Samim tim krivac postaje čitava policija Crne Gore i tako će ostati sve dok ne saznamo ko je to juče kao i 2015. godine, kada su jurili narod po Podgorici i bacali dimne bombe na Hram Hristovog Vasrksenja, ''samo radio svoj posao'' kako to vole da kažu. Ovih dana, kada opet imamo djelovanje policije protiv golorukih građana i protiv pravoslavnih svetinja, svako ko na to ćuti ili to odobrava postaje isti onaj policajac koji je pendrekom udarao po glavi Čake Ivanovića i šunjao se brodićem oko krstionice na Miholjskoj Prevlaci i na sebe preuzima dio njihove krivice". kazali su iz Nove.

Preporučujemo za Vas