POVODOM INCIDENTA U NIKŠIĆU

FK Budućnost: Naši navijači su brutalno pretučeni i tu činjenicu ne možemo da prećutimo

Iz podgoričkog kluba podsjećaju da se unazad godinama bore da na tribinama bude sve kako to nalažu propisi
11636 pregleda 13 komentar(a)
Varvari, Foto: Varvari
Varvari, Foto: Varvari
Ažurirano: 04.04.2019. 14:12h

Ne ulazeći u razloge za intervencijom policije i zaštitarske službe po završteku meča, naša navijačka grupa brutalno je pretučena i tu činjenicu ne možemo da prećutimo, a o čemu postoje javnosti dostupni brojni video zapisi i fotografije, saopšteno je iz uprave Fudbalskog kluba "Budućnost".

"Najveći crnogorski derbi je iza nas. Naš tim je nakon odlične igre stigao do remija 2:2, na terenu u Nikšiću, čijem kompletnom timu i stručnom štabu čestitamo na osvojenom bodu, a upravi Fudbalskog kluba „Sutjeska“ se zahvaljujemo na gostoprimstvu. Na žalost svih koji vole fudbal, igra i sve ono što se dešavalo na terenu ostalo je u sjenci zbivanja na tribinama, gdje su bili smješteni navijači Budućnosti - „Varvari“, navodi se u saopštenju kluba pod Goricom.

Iz podgoričkog kluba podsjećaju da se unazad godinama bore da na tribinama bude sve kako to nalažu propisi, a to dokazuje i njihova odlična saradnja sa Upravom policije, posebno kada je riječ o susretima gdje su oni organizatori utakmice.

Zbog svega navedenog, od nadležnih institucija zahtijevamo da ispitaju da li su organi javnog reda i mira prekoračili svoja ovlašćenja i eventualno iste kazne.

'Ne bježeći od odgovornosti naših navijača, nadamo se da će svi vinovnici incidenta takođe biti adekvatno kažnjeni. Takođe, osuđujemo primitivno ponašanje dijela navijača sa zapadne tribine stadiona u Nikšiću, koje je bilo upućeno našem treneru i bivšem selektoru Crne Gore, Branku Brnoviću, koji nijednim gestom nije to zaslužio. Na kraju još jednom upućujemo čestitke domaćinu na osvojenom bodu uz uvjerenje da će vinovnici incidenta sa obje strane biti kažnjeni a sve za dobrobit crnogorskog fudbala, a sve u cilju vraćanja publike na naše stadione", kazali su iz FK Budućnost.

Preporučujemo za Vas