Demokrate: Nijedan povod ne može biti opravdanje za bjesomučno prebijanje navijača

2914 pregleda 6 komentar(a)
Juče u Nikšiću, Foto: Screenshot
Juče u Nikšiću, Foto: Screenshot

Nijedan povod, sve da ga je bilo, a posjetioci utakmice svjedoče da nije, ne može biti opravdanje za bjesomučno prebijanje navijača od strane policije, kakvo smo juče vidjeli u Nikšiću, ocijenili su iz Demokratske Crne Gore.

"Policijska sačekuša u navijačkim autobusima, kao i prebijanje navijača u autobusu, pored autobusa, u mraku, pokazatelj su šta je represivni aparat razularenog nedemokratskog sistema u stanju da učini kad misli da ga niko ne vidi i da ga niko ne snima ili fotografiše. Lokacija prebijanja (autobus, na određenoj distanci od stadiona), kao i nasumične žrtve prebijanja, govore da policiji nije bila cilj reakcija u odnosu na bilo koji navodni prestup navijača Budućnosti koji se odigrao na stadionu ili atletskoj stazi ili na tribinama, nego da su navijače policajci tukli za svoj ili, što je vjerovatnije, ćef nadređenih im političkih struktura", saopšteno je iz te partije.

Demokrate dodaju da fotografije na kojima se vide raskrvavljene glave i tijela navijača kao epilog cijelog događaja užasavaju svakog građanina i poziv su nadležnim da nepristrasno, ako ikako mogu, daju sud o ovom događaju.

"Najtragičnije u svemu je to što je uzrok povredama navijača - policija, koja bi, po definiciji, morala ulivati sigurnost građanima. Policija, ovakva kakva jeste, postupajući na brutalan način, uliva strijepnju, ali ne, ni najmanju, kod vršilaca krivičnih djela, već isključivo kod običnih građana koji bi željeli otići na utakmicu bez rizika da budu prebijeni od strane onih koji bi trebalo da štite njihovu sigurnost", zaključuju Demokrate.

Bonus video: