Presuda za ubistvo Dragana Bećirovića 8. maja

“Porodica Bećirović nema dilemu da je pištolj iz kojeg je pucano na Dragana Bećirovića bio u rukama Marka Šaranovića”, kazao je punomoćnik porodice Bećirović
3299 pregleda 0 komentar(a)
Marko Šaranović (arhiva), Foto: Savo Prelević
Marko Šaranović (arhiva), Foto: Savo Prelević

Ponovljeni sudski proces Marku Šaranoviću optuženom za ubistvo Dragana Bećirovića, okončan je u Višem sudu u Podgorici završnim riječima tužioca, oštećenih, odbrane i okrivljenog.

Predsjednik krivičnog vijeća sudija Predrag Tabaš presudu će objaviti osmog maja.

Tužilac Suzana Milić je u završnoj riječi u činjenični opis dodala da je Šaranović planirao ubistvo Bećirovića, te da ne stoje navodi odbrane da je napadač na Bećirovića imao namjeru da ga pretuče.

Punomoćnik porodice Bećirović, advokat Ivan Ćalović je kazao da se porodica pokojnog Dragana Bećirovića pridružuje krivičnom gonjenju Marka Šaranovića.

“Porodica Bećirović nema dilemu da je pištolj iz kojeg je pucano na Dragana Bećirovića bio u rukama Marka Šaranovića”, kazao je punomoćnik porodice Bećirović.

Okrivljeni Marko Šaranović u završnoj tražio da se prilikom donošenja presude to uradi u skladu sa pravom i zakonom i ovaj put ne zalazi na teren pravnih akrobacija.

Završne riječi juče su dali njegov branilac, advokat Borivoje Borović i branilac Milana Bulatovića, advokat Marko Radović.

Optuženi Šaranović je podsjetio da se optužnica protiv njega temelji na jednoj od tri različite izjave Milana Bulatovića.

“Svi dokazi kako zakoniti, tako i nezakoniti govore da je ta izjava neistinita, sračunata i iskonstruisana da bih ja bio optužen”, smatra Šaranović. Dodao je da je netačna tvrdnja tužilaštva da je pištolj koji je njegova porodica imala u posjedu naprasno nestao poslije ubistva Bećirovića iz kojeg je počinjeno ovo ubistvo, već da pištolj koji je bio u posjedu njegova porodica je “kratka devetka”.

Marko Šaranović je optužen da je u saizvršilaštvu sa jednom ili više nepoznatih osoba ubio biznismena Dragana Bećirovića u Budvi 10. aprila 2011. godine. Prethodnom prvostepenom presudom Šaranović je osuđen na 14 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo ovu odluku. Istom presudom, optuženi Milan

Bulatović je oslobođen optužbe za neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca.

Bonus video: