Još osam osoba uhapšeno zbog incidenta nakon utakmice u Nikšiću

5821 pregleda 12 komentar(a)
Prekjuče u Nikšiću, Foto: Screenshot
Prekjuče u Nikšiću, Foto: Screenshot

Nikšićka policija uhapsila je do sada deset osoba zbog incidenta nakon utamice FK Sutjeska i FK Budućnost, u kom je povrijeđeno više navijača podgoričkog kluba i nekoliko policajaca.

Danas uhapšeni A.I. (40), N.M. (24), S.V. (19) i M.B. (26), zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, i S.D. (43), B.V. (30), L.B. (28) i M.S. (33), zbog počinjenog prekršaja iz čl. 30 Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

"A.I, N.M, S.V. i M.B. su privedeni tužiocu koji je, nakon saslušanja, donio rješenje o zadržavanju za A.I. u policijskim prostorijama do 72 sata u kojem roku će biti priveden nadležnom sudiji za istragu, dok su N.M, S.V. i M.B. pušteni da se brane sa slobode. Sva lica lišena slobode su iz Podgorice. Kvalifikaciju krivičnih djela i prekršaja izvršio je nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću", navode iz policije.

Juče su uhapšeni R.R. (40) i M.V. (33), zbog, kako se navodi, počinjenih prekršaja iz čl. 11 Zakona o javnom redu i miru i iz čl. 30 Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Bonus video: