Mijović: Tortura nad Varvarima pokazuje da je režim spreman na sve

"Činjenica da im se ne može utvrditi identitet govori da su to kriminalne bande koje su u službi režima a ne policija koja je u službi građana i svima nam je jasno koja je njihova funkcija", piše u saopštenju Mijovića
2535 pregleda 4 komentar(a)
Mijović, Foto: Nova ljevica
Mijović, Foto: Nova ljevica

Građanski pokret Nova ljevica osudio je torturu nad Aleksandrom Čakom Ivanovićem, određivanjem mu pritvora, i zahtijeva da se u najhitnijem roku otkriju i procesuiraju policajci koji su vršili torturu.

"Poslednji slučaj nasilja i torture nad dijelom navijačke grupe Varvari, a pogotovo izvršeni čin rijetko viđene torture nad Ivanovićem, pokazuje da je režim u terminalnoj fazi i da je spreman na sve, pa i da krene na svoj narod. Policija nastavlja da se brutalno obračunava i otvoreno vrši torturu nad građanima bez posledica, a sudska vlast odrađuje svoj dio posla štiteći ih. Udruženim snagama pokušavaju da među građanima siju i šire strah. Pritvaranje Čake Ivanovića je potvrda da je vrh policije, sudstva i tužilaštva otvoreno u službi diktatora, a protiv naroda", piše u saopštenju Saše Mijovića, predsjednika Nove ljevice.

Dodaje da policajci koji su izvršili torturu nad Ivanovićem nijesu imali oznake na uniformama.

"Činjenica da im se ne može utvrditi identitet govori da su to kriminalne bande koje su u službi režima a ne policija koja je u službi građana i svima nam je jasno koja je njihova funkcija. Ponavljamo, svo ovo zastrašivanje je uzaludno i sve je više građana koji se ne plaše. A takođe, sve je više poštenih i časnih pripadnika policije koji su protiv režima i koji takođe osuđuju ovakve postupke svojih kolega, osim šačice poslušnika koji imaju privilegije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: