Berancu kuća na meti vandala: "Policija kaže da ne mogu ništa, jer se radi o maloljetniku"

Ulica Milorada Jovančevića je vrlo prometna, ali to u Beranama, kako se čini, nema veze, jer vandali provaljuju kuće i u strogom centru
17719 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Beranac Miloš Šćekić prijavio je policiji u tom gradu da mu se kuća nekoliko puta našla na meti vandala i izrazio strahovanje za porodicu zbog činjenice da on ne radi u Beranama i da je često odsutan.

To se prvi put dogodilo krajem januara ove godine kada su mu, kako kaže, oštećena ulazna vrata.

„Supruga i djeca su bili preplašeni. Srećom, moj stariji brat koji živi na spratu, čuo je buku i potrčao za vandalima koji su pobjegli“, kazao je Šćekić.

On je rekao da su vjerovali da se nešto slično više neće ponoviti, ali da se, nažalost, isto dogodilo u noći između petka i subote, kada je jedan osoba stajala u dvorištu, odnosno ispred vrata.

„Supruga je otvorila vrata i vidjela jedno lice kako bježi. Onako preplašena, pozvala me je i ja sam odmah krenuo iz Tivta, gdje radim, za Berane. Malo sam se raspitivao, i poslije pregledavanja kamera sa susjednih objekata, jer je ulica Milorada Jovančevića, gdje se kuća nalazi vrlo prometna, uvidio da se radi o jednom maloljetniku iz komšiluka“, kazao je Šćekić.

Prema njegovim riječima, odmah je prijavio slučaj policiji, odakle mu je odgovoreno da ne mogu ništa uraditi, jer se radi o maloljetnom licu.

Šćekić dodaje i da je stupio u kontakt sa starateljem tog maloljetnika, ali da mu je i on rekao da ne može ništa da uradi.

Kaže da mu jedino preostalo da podnese privatnu tužbu, ali da nema materijalnih mogućnosti da plaća advokata.

„Ne znam šta da radim. Sin mi je preplašen, ne smije da izađe ispred kuće da se igra. Ja moram da idem, da bih radio, a strah me da ih same ostavljam“, rekao je Šćekić.

Ulica Milorada Jovančevića je vrlo prometna, ali to u Beranama, kako se čini, nema veze, jer vandali provaljuju kuće i u strogom centru.

Nedavno je na vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta, kada je raspravljano o bezbjednosnoj situaciji u gradu, iznesen podatak, da je posljednjih godina obijeno stotine kuće i vikendica, ali da su lopovi ostajali van domašaja zakona.

U slučaju koji je prijavio Šćekić otežavajuća okolnost je što se radi o maloljetnom licu ili licima, i da, kako tvrdi policija, nema elemenata krivičnog djela. Jedino je preostalo da se obavijesti Centar za socijalni rad i da oni pokušaju da nešto učine i zaustave uznemiravanje porodice Šćekić.

Bonus video: