Stanović: Kada sam čuo da je Lašmanova sa drugim, počeo sam da pijem ljekove za smirenje

"Kada bih zaplakao, majka bi mi govorila da ne patim jer ima još djevojaka", kazao je Stanović
24518 pregleda 26 komentar(a)
Arsenije Stanović, Foto: Facebook
Arsenije Stanović, Foto: Facebook

Pred vijećem Višeg suda u Podgorici kojim predsjedava sudija Predrag Tabaš u nastavku suđenja Arseniju Stanoviću, optuženom za ubistvo ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove 11. maja 2018. godine, saslušana su četiri svjedoka.

Na glavnom pretresu održanom polovinom februara kada je okrivljeni iznosio odbranu, sud je donio odluku da se isključi javnost, a rješenje o isključenju javnosti važilo je za taj pretres.

Okrivljeni Stanović je dopunio svoju odbranu sa nekoliko, kako je kazao, za nejga važnih činjenica.

"U oktobru 2017. godine čuo sam da se Anastasija počela zabavljati sa Stevanom Banićevićem. Majci sam to kazao nakon mjesec dana, jer me stalno pitala zašto ćutim. Ispričao sam joj sve do detalja i kazao da patim. U decembru 2017. išao sam kod jednog doktora kući, dobijao sam ljekove za smirenje. Ne sjećam se koje. Kada bih zaplakao, majka bi mi govorila da ne patim jer ima još djevojaka", kazao je Stanović.

Svjedočila je i drugarica pokojne Lašmanove, Marija Janković Keković, koja je navela da je tog jutra poslala Anastasiji poruku za dobro jutro i ona je tek kasnije odgovorila da joj je bilo loše cijelu noć, te da se tek probudila.

"Nakon toga mi je zazvonio drugi telefon, i dok sam razgovarala, vidijela sam da me Anastasija zove, ali kada sam krenula da se javim, veza se prekinula. Potom mi je stigla poruka - "Zvaću te kasnije". Nastavila sam da radim svoj posao, ali kada sam saznala da se nije javljala djevojkama iz salona, čula sam se i sa Bojanom Popović, pa je nastala frka. Shvatili smo da nešto nije u redu", kazala je Janković Keković.

Dodala je da su tada otišli do njenog stana, i pozvali policiju i vatrogasce, a kada je stigla ekipa forenzičara, shvatila je o čemu se radi. Dodala je da je pozvala i optuženog Stanovića, da ga obavijesti jer su oni živjeli zajedno i bili u emotivnoj vezi, ali mu je telefon bio isključen.

Svjedok Marko Ivanović, drug optuženog, ispričao je da mu je pozajmio svoje vozilo 10. maja 2018. da iz Podgorice ode za Kotor.

"Trebalo je da mi ga vrati sjutradan - u subotu, ali nije, pa je dogovor ostao da ga vrati u nedjelju, i više se nije javljao. Ja sam preko portala saznao šta se desilo. Za optuženog mogu da kažem sve najljepše", naveo je Ivanović.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Stanović 11. maja 2018. godine, u jutarnjim časovima, u Kotoru, naselje Dobrota, u iznajmljenom stanu oštećene Lašmanove, na svirep način, sa umišljajem lišio života oštećenu.

On je u pomenutom stanu napao oštećenu, zadajući joj 16 udaraca oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu tijela i najmanje 10 udaraca tupinom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu glave i tijela, usljed kojih udaraca je oštećena trpjela fizičke bolove i strah jakog intenziteta.

U optužnici se dodaje da je okrivljeni bio svjestan da oštećenoj nanosi teške tjelesne povrede koje su praćene teškim bolovima i patnjama.

Okrivljeni je tupo-tvrdim predmetom udario više puta u predjelu glave, usljed čega je nastupila smrt kod oštećene ", piše u optužnici.

Suđenje se nastavlja 15. aprila.

Bonus video: