Uhapšen Podgoričanin, u pretresima na više lokacija oduzet kokain, oružje...

8949 pregleda 2 komentar(a)
Oduzeta droga, Foto: Uprava policije
Oduzeta droga, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 10.04.2019. 15:46h

Podgorička policija pronašla i oduzela je 20 pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain koja su bila pripremljena za dalju prodaju. Tom prilikom, uhapšen je Podgoričanin D.V. (32), inače bezbjednosno interesantno lice, saopšteno je iz Uprave policije.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je D.V. u produženom trajanju i na organizovan način vršio distribuciju opojne droge kokain. On je lišen slobode i biće priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici zbog postojnja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", piše u saopštenju.

Posebne jedinice policije izvršila pretrese na šest lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna lica na području Podgorice, i oduzela kokain, oružje, municiju, blindirano vozilo, sredstva komunikacije i druge predmeti.

"Pretresom lokacije koju koristi bezbjednosno interesantno lice G.R. (37), policija je pronašla i oduzela više komada oružja i municiju u ilegalnom posjedu i to: pušku marke „CZ“, pištolj, pištolj – olovka, startni pištolj marke „Bruni“ i 24 komada puščane i pištoljske municije. M.R. (66), srodnik G.R, izjasnio se da pronađeni oružje i municija pripadaju njemu, tako da će protiv M.R. nadležnom tužiocu biti podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nadalje, službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući navedene aktivnosti, pretresom na ostalim lokacijama privremeno, radi provjera, oduzeli više skupocjenih vozila, jedno specijalno blindirano vozilo, više mobilnih telefona, USB memoriju, SIM kartice i lap topove. Sve oduzete stvari će biti predmet vještačenja."

O svim preduzetim mjerama i radnjama obaviješteno je nadležno tužilaštvo, dodaju iz policije.

"Osim toga, službenici Centra bezbjednosti Nikšić su, sprovodeći kontinuirane pojačene aktivnosti usmjerene na pronalazak vatrenog oružja u ilegalnom posjedu kod građana, na magistralnom putu Nikšić – Podgorica kontolisali vozilo marke „Jeep“ inostranih registarskih oznaka kojim je upravljao A.M. (45) iz Nikšića. Pregledom vozila policija je pronašala i oduzela pištolj marke „Glock“ sa obrušenim serijskim brojem i tri okvira. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac. Oduzeto oružje je upućeno u Forenzički centar radi vještačenja", zaključuje se.

Bonus video: