Saslušan jedan policajac, advokat ponovio da je Čaka u lošem zdravstvenom stanju

Drugi policajac nije došao zbog zdravstvenih problema, ali Lješković će vještačiti i tu medicinsku dokumentaciju
8267 pregleda 12 komentar(a)
Srđan Lješković, Foto: Svetlana Mandić
Srđan Lješković, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 11.04.2019. 10:30h

Jutros je u nikšickom Osnovnom državnom tužilastvu, pred tužiocem Željkom Pejovićem, saslušan jedan policajac, u svojstvu oštećenog, na okolnosti događaja u vezi incidenta koji se dogodio nakon fudbalske utakmice između Sutjeske i Budućnosti.

Branilac advokata Aleksandra Čake Ivanovića, advokat Srđan Lješković, koji je takođe prisustvovao saslušanju, kazao je da je zadovoljan saslušanjem i da drugi policajac nije došao zbog zdravstvenih problema, ali da će vještačiti i tu medicinsku dokumentaciju.

Prema njegovim riječima saslusani službenik je dao korektnu izjavu, a u nastavku izviđajnog postupka biće saslušano još policajaca i pregledana foto i video dokumentacija sa događaja

Saslušani policajac je izjavio da se pridružuje u krivičnom gonjenju protiv Ivanovića..

Lješković je ponovio da je Ivanović u lošem zdravstvenom stanju, da mu je urađen skener, kao i magnetna rezonanca koju su platili navijači Budućnosti.

Saslušanje drugog službenika biće obavljeno u ponedjeljak.

Ivanović je zadobio brojne teške povrede nakon što ga je policija brutalno pretukla u Nikšiću nakon derbija Sutjeska - Budućnost .

Ivanoviću je, Osnovni sud u Nikšiću izrekao kaznu do 30 dana pritvora.

Navijači Fudbalskog kluba Budućnost okupili su se preksinoć ispred zgrade Višeg državnog tužilaštva i zahtijevali da se Ivanoviću omogući da se brani sa slobode.

Varvari su ispred zgrade tužilaštva razvili parolu: “Zbog vaše sujete u zatvoru povrijeđen čovjek leži, puštite ga da se brani sa slobode jer on ne zna da bježi!”.

U obraćanju javnosti saopštili su da konačno mora da prestane policijska represija koja decenijama traje: “Apelujemo na vas koji njegovim zadržavanjem pod teškim povredama činite ozbiljnu povredu najosnovnijih ljudskih prava, da prestanete sa ugrožavanjem Čakinog života”...

Bonus video: