Istraga o tuči nakon utakmice: Policajac javio tužiocu da povraća u bolnici

Policajac koji je kao oštećeni saslušan, rekao je juče da se pridružuje krivičnom gonjenju Ivanovića
6200 pregleda 12 komentar(a)
Incident nakon utakmice, Foto: Screenshot
Incident nakon utakmice, Foto: Screenshot
Ažurirano: 12.04.2019. 07:50h

Policajac koji je kao oštećeni saslušan u nikšićkom Osnovnom državnom tužilastvu povodom tuče nakon fudbalske utakmice između Sutjeske i Budućnosti, rekao je juče da se pridružuje krivičnom gonjenju protiv jednog od vođa navijačke grupe Varvari - Aleksandra Čake Ivanovića.

To je “Vijestima” saopštio branilac osumnjičenog Ivanovića, advokat Srđan Lješković.

On je konstatovao da je policajac dao korektnu izjavu - da nema tjelesnih povreda.

Pojasnio je da se drugi policajac - oštećeni nije juče pojavio pred tužiocem Željkom Pejovićem, zbog zdravstvenih problema.

“Javio je osnovnom državnom tužiocu da se nalazi u bolnici, da povraća i mi ćemo se potruditi da i tu medicinsku dokumentaciju vještačimo. Predali smo i drugom ODT-u Sofiji Lukovac punomoćje za zastupanje u slučaju oštećenog Aleksandra Ivanovića. Predali smo kompletnu medicinsku dokumentaciju, fotografije i ono što je nama dostupno, snimke. Očekujemo poziv naravno i saslušanje drugih lica”, kazao je Lješković.

Ponovio je da je Ivanović u lošem zdravstvenom stanju, da mu je urađen skener, kao i magnetna rezonanca koju su platili navijači Budućnosti.

“Ovim putem ponovo želim da se zahvalim načelniku Istražnog zatvora koji je omogućio, kada smo došli u večernjim časovima kad mu je određen pritvor, da Aleksandra pregledaju i da ga uputi u bolničke prostorije Istražnog zatvora. U toku saslušanja ovog pripadnika MUP-a došli smo još do 3 - 4 imena, pa ćemo vidjeti da li će ih tužilac saslušati ili ćemo mi u toku daljeg postupka tražiti njihovo saslušanje”, kazao je advokat Ivanovića.

Saslušanje drugog službenika biće obavljeno u ponedjeljak.

Ivanović je zadobio brojne teške povrede nakon derbija Sutjeska - Budućnost, a Osnovni sud u Nikšiću mu je odredio zadržavanje do 30 dana pritvora.

U sukobu je povrijeđeno šest policajaca i navijači, među kojima je i Ivanović koji je medijima kazao da su navijači nakon utakmice napadnuti bez povoda, a da je on brutalno prebijen kada je pokušao da smiri situaciju.

Navijači Fudbalskog kluba Budućnost okupili su se prije tri noći ispred zgrade Višeg državnog tužilaštva i zahtijevali da se Ivanoviću omogući da se brani sa slobode.

Varvari su ispred zgrade tužilaštva razvili parolu: “Zbog vaše sujete u zatvoru povrijeđen čovjek leži, puštite ga da se brani sa slobode jer on ne zna da bježi!”.

U obraćanju javnosti saopštili su da konačno mora da prestane policijska represija koja decenijama traje:

“Apelujemo na vas koji njegovim zadržavanjem pod teškim povredama činite ozbiljnu povredu najosnovnijih ljudskih prava, da prestanete sa ugrožavanjem Čakinog života”.

Bonus video: