Ulcinj: Motociklista bježao, pronađeno 4,5 kilograma marihuane, uhapšene dvije osobe

6237 pregleda 1 komentar(a)
Oduzeta droga, Foto: Uprava policije
Oduzeta droga, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 12.04.2019. 14:37h

Policija je u Ulcinju zaplijenila 4,5 kilograma marihuane i uhapsila sugrađane A. B. (40) i B. B. (33).

Iz Uprave policije su juče na magistralnom putu Sukobin–Ulcinj u mjestu Vladimir pokušali da radi kontrole zaustave motocikl marke "Yamaha" kojim je upravljao A.B. (40) iz Ulcinja, a koji se kada je ugledao policajce dao u bjekstvo.

"Nakon kraće potjere je sustignut i uhapšen. Pregledom motocikla policajci su pronašli i oduzeli jedno veće pvc pakovanje sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine oko 4,3 kilograma", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je policija u vezi sa ovim predmetom, pretresla podrum jedne kuće i tom prilikom pronašla pvc kesu sa sadržajem iste materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 249,8 grama, kao i više predmeta koji upućuju na sumnju da se na tom mjestu nalazila veća količina ove droge i da su u njoj vršilo prepakivanje u manja pakovanja radi dalje ulične distribucije.

"U odnosu na ovu pronađenu opojnu drogu uhapšen je B.B. (33) iz Ulcinja. Oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se A.B. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a da se B.B. uhapsi i privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio isto krivično djelo u vezi sa krivičnim djelo pomaganje", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: