TOKOM VIKENDA

Uhapšene 62 osobe zbog vožnje pod dejstvom alkohola: "Sve je veći broj mladih..."

"Sama brojka od 62 vozača koja su upravaljala vozilom u alkoholisanom stanju nažalost ilustruje odsustvo odgovornosti kod ovih lica ne samo prema sopstvenom životu i bezbjednosti već i prema drugim učesnicima u saobraćaju", kazali su iz Uprave policije
2175 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Saobraćajna policija je tokom proteklog vikenda uhapsila 62 osobe koje su upravljale vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su osim toga, zbog prekršaja počinjenih u saobraćaju, policajci izdali 1.507 prekršajnih naloga, podnijeli 209 prekršajnih prijava, oduzeli 124 vozačke dozvole i 46 pari registarskih oznaka.

"Sama brojka od 62 vozača koja su upravaljala vozilom u alkoholisanom stanju nažalost ilustruje odsustvo odgovornosti kod ovih lica ne samo prema sopstvenom životu i bezbjednosti već i prema drugim učesnicima u saobraćaju", kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je 62 vozača koja su uhapšena zbog vožnje pod dejstvom alkohola, na području Podgorice uhapšen 31 vozač, dok je u Podgorici ukupno zatečeno 83 osobe koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola.

"Zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 0,3 do 0,5 g/kg policija je izdala 24 prekršajna naloga, a podnijela je 28 prekršajnih prijava zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 0,5 do 1 g/kg.Od lica koja su lišena slobode zbog upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju izdvajamo tri slučaja u kojima su vozači upravljali vozilom u koncentraciji od 2,03 g/kg (u centru Podgorice), 2,35g/kg (put Podgorica - Virpazar) i 2,85 g/kg (u naselju Zabjelo) ", kazali su iz Uprave policije.

Iz Uprave policije su rekli da je zabrinjavajući podatak da je sve veći broj mladih vozača do 24 godine starosti koji upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, iako je za ovu kategoriju vozača zakonom propisana nulta tolerancija na alkohol.

"Stoga upućujemo apel mladim vozačima i vozačima početnicima da poštuju saobraćajne propise kako bi samnjili mogućnost da ovakvim nezakonitim i nesavjesnim ponašanjem u saobraćaju prouzrokuju teške posljedice po svoj i život drugih učesnika u saobraćaju. Saobraćajnoj policiji će i dalje biti cilj da preventivim i represivnim aktivnostima utiče na smanjenje najtežih posljedica saobraćajnih nezgoda, u čemu je najvažnije savjesno ponašanje svih učesnika u saobraćaju, kako bismo svi zajedno dali što veći doprinos bezbjednijem saobraćaju i čuvanju ljudskih života", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.