Zna da je Čaka udarao, ne i da su njega tukli

Prema predlogu tužioca, sjutra će biti saslušano još nekoliko policajaca, a danas će unutrašnja kontrola policije saslušati Ivanovića u prostorijama Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS)
11199 pregleda 16 komentar(a)
Povrede koje je navijač Budućnosti zadobio od policijskih pendreka, Foto: Varvari
Povrede koje je navijač Budućnosti zadobio od policijskih pendreka, Foto: Varvari
Ažurirano: 16.04.2019. 07:54h

Drugi saslušani službenik Centra bezbjednosti Nikšić na jučerašnjem saslušanju kod tužioca sjetio se svih detalja tokom incidenta nakon fudbalske utakmice između “Sutjeske” i “Budućnosti”, osim ko je brutalno pretukao vođu “Varvara” Aleksandra Čaku Ivanovića.

To je “Vijestima” rekao Ivanovićev branilac, advokat Srđan Lješković, nakon što je policajac, u svojstvu oštećenog, saslušan pred nikšićkim tužiocem Željkom Pejovićem.

Lješković je objasnio da se i taj službenik Uprave policije pridružio gonjenju, kao i njegov kolega koji je saslušan prošle sedmice.

“Rekao je da ga je moj branjenik dva do tri puta udario u glavu, da ga je opsovao, ali da on nije nanio povredu mom branjeniku niti mu uputio psovku. Ono što mi je najvažnije je da je stavio granicu gdje je Ivanović povrijeđen. Kako je kazao, mog branjenika niko nije udario od momenta kada je Ivanović navodno napao policajca do njegovog izlaska iz stadiona, što znači da mu je povreda nanesena prije tog incidenta”, kazao je Lješković.

Prema njegovim riječima, policajac je rekao da nije vidio ko je od njegovih kolega bacio suzavac, ali da je isti osjetio.

Objasnio je da zna koji su policajci bili prisutni toga dana na utakmici i dodao da im niko nije izdao naredbu da postupe kako su postupili, već da su to uradili samoinicijativno.

“Iako su se kolege, kako je kazao, ponudile da ga odmah nakon incidenta vode u hitnu pomoć, on je to odbio, nego je navijače ispratio do Podgorice i tek kada je došao u 22.05 časova, tu noć se javio hitnoj, kao i svako jutro naredna četiri dana. Iako ima svu potrebnu medicinsku dokumentaciju, nije mogao da decidno odgovori o kakvim se povredama radi“, kazao je branilac Ivanovića.

Kako je istakao, policajac je dao i kontradiktornu izjavu - u jednom trenutku rekao je da su, prema njegovom zapažanju, “Varvari” krenuli ka navijačima “Sutjeske”, a ne ka fudbalerima da proslave remi, dok je u drugom trenutku kazao da je nekoliko navijača stiglo do terena, a da su im igrači, navodno, sugerisali da se vrate.

Prema predlogu tužioca, sjutra će biti saslušano još nekoliko policajaca, a danas će unutrašnja kontrola policije saslušati Ivanovića u prostorijama Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), uz prisustvo Lješkovića i istražnog sudije Igora Đuričkovića. Lješković je najavio da će tužiteljki Sofiji Lukovac, u drugom slučaju gdje je Ivanović oštećeni, predati izvještaj sa magnetne rezonance koji je pokazao da vođa “Varvara” “na svim djelovima tijela gdje je udaren ima otekline “od 15 do 26 milimetara“.

“U drugom postupku, ako nam sudija to bude dozvolio, biće saslušani ne samo ovi policajci, već ćemo pozvati od 50 do 170 svjedoka. Pozvaćemo i navijače ‘Sutjeske’, kao i neutralne posjetioce da se jave i kažu šta se tačno dogodilo”, istakao je Lješković.

Rekao da ni on ni tužilac od policije još nijesu dobili kompletan snimak sa utakmice. Nakon derbija “Sutjeska” - “Budućnost” u sukobu je povrijeđeno šest policajaca i veći broj navijača, među kojima je i Ivanović koji je zadobio brojne teške povrede.

Osnovni sud u Nikšiću odredio mu je pritvor do 30 dana.

Bonus video: