ODT: Istraga protiv jedne osobe zbog razbojništva i nedozvoljenog držanja oružja

P.M. osumnjičen da je u tri navrata maskiran i naoružan upadao u radnje i prijeteći krao novac
519 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je pokrenulo istragu protiv P.M. zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako se sumnja on je 23.avgusta prošle godine, oko 12 časova, u Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici, maskiran hiruškom maskom, kačketom i tamnim naočarima za sunce, ušao u poslovnicu „Montenegro Airlines“ i pištolj marke "Browning", koji je neovlašćeno nosio na javnom mjestu, uperio u pravcu zaposlenih-oštećenih Đ.D. i V.B.T..

Iz ODT je saopšteno da su zaposlene su iz straha okrivljenom predale novac u ukupnom iznosu od 191 euro, vlasništvo oštećenog privrednog društva.

P.M je, kako se dodaje, maskiran na isti način, 28.decembra 2018.,oko 11 časova, u ulici Marka Miljanova u Podgorici ušao u turističku agenciju "n Travel", pištolj marke „Browning“, koji je neovlašćeno nosio na javnom mjestu, okrenuo u pravcu zaposlenih-oštećenih T. A. i V. V. koje su okrivljenom tom prilikom predale novac u iznosu od 1.452 eura, vlasništvo oštećene turističke agencije, kao i svoj novčanik u kojem se nalazilo 200 eura novca.

"Nakon toga okrivljeni je pištolj okrenuo u pravcu oštećenih V. D. i M. L., koji se zatekli u navedenom objektu, i tada mu je oštećeni V. D. predao svoj novčanik u kojem nije bilo novca", dodaje se u saopštenju ODT.

P.M. je kako se sumnja 16. aprila ove godine oko 12 časova u ulici Kralja Nikole u Podgorici. opet maskiran, ušao u radnju za otkup zlata "Gold MN“ i okrenuo pištolj u pravcu U. M. i L. R.

U. M. je iz straha otvorila fioke u kojima nije bilo novca,dok je oštećena L.R. iz straha pobjegla iz radnje, a osumnjičeni je iz njene tašne koja je ostala na stolici u radnji, ukrao novčanik u kojem se nalazilo 20 eura.

Bonus video: