Kolašin: Osumnjičenog vještačenje povezalo sa "golfom"

B.B. osumnjičen da je u septembru prošle godine počinio četiri krivična djela
2279 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Kolašinska policija je uhapsila B.B. zbog sumnje da je počinio krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dva krivična djela falsifikovanje isprave i krivično djelo prikrivanje.

"Podsjećamo da su službenici OB Kolašin, 06.09.2018. godine, zaustavili vozilo marke 'VW Polo' podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.K. (31) iz Podgorice. Prilikom ove kontrole pored policijske patrole su velikom brzinom iz pravca Mojkovca prošla dva pmv marke 'VW Golf V', od kojih je prvo imalo jednu podgoričku registarsku oznaku a drugo vozilo je imalo obje njemačke registarske oznake.

Policijski službenici su pokušali da zaustave ova dva vozila koja su se velikom brzinom udaljila u pravcu Podgorice. Preduzetim mjerama i radnjama, policijski službenici su došli do saznanja je jedno od ova dva vozila potom izazvalo saobraćajnu nezgodu, prilikom koje se lice koje je njim upravljalo udaljilo sa lica mjesta sa nepoznatim licem koje je upravljalo vozilo marke „VW Polo“, a za koje je kasnije ustanovljeno da je to bio M.K. koji je prethodno kontrolisan od strane službenika policijske patrole. M.K. je kasnije, na povratku iz Podgorice, zaustavljen na mjestu saobraćajne nezgode i zadržan do dolaska službenika kriminalističke policije OB Kolašin.

Drugo vozilo je ostavljeno u mjestu Lugovi, u blizini magistralnog puta i na njemu su se nalazile registarske oznake od pmv marke 'Zastava 101 Komfort', čija je važnost registracije istekla 2014. godine", saopšteno je iz Uprave polciije.

Kako se dodaje, provjerama je ustanovljeno da su ta auta nestala u Novom Pazaru 5. septembra prošle godine, a oba vozila su predmet krivičnog djela teška krađa na teritoriji Republike Srbije, a na oba vozila su kasnije postavljene registarske oznake od drugih vozila.

"Takođe podsjećamo da je po nalogu državnog tužioca M.K. je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela i za njega je tada određeno i zadržavanje do privoda nadležnom sudiiji za istragu", dodaju iz policije.

"Danas su, nakon dobijenih vještačenja, policijski službenici OB Kolašin došli do sumnje da je B.B. upravljao vozilom marke „VW Golf V“ inostranih registarskih oznaka, navedenog datuma, u trenutku policijske kontrole. B.B. je danas lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio četiri krivična djela i to: KD sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dva KD falsifikovanje isprave i KD prikrivanje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: