Napisali 1.186 prekršajnih naloga

U saopštenju se objašnjava da je cilj akcije bio - sprečavanje učešća neregistrovanih vozila u saobraćaju, kao i učešća u saobraćaju vozila kojima je isteklo vrijeme važenja saobraćajne dozvole i vozila koja nemaju propisani broj registarskih oznaka
1416 pregleda 0 komentar(a)
Registarske oznake (ilustracija), Foto: Luka Zeković
Registarske oznake (ilustracija), Foto: Luka Zeković

Od 27. marta do 15. aprila, službenici saobraćajne policije vozačima su izdali 1.186 prekršajnih naloga, oduzeli 400 pari registarskih oznaka i privremeno isključili iz saobraćaja 1.134 vozila.

To je učinjeno tokom kampanje “Stop neregistrovanim vozilima”, koju su realizovali Uprava policije – Sektor policije opšte nadležnosti i Nacionalni biro osiguravača Crne Gore.

U saopštenju se objašnjava da je cilj akcije bio - sprečavanje učešća neregistrovanih vozila u saobraćaju, kao i učešća u saobraćaju vozila kojima je isteklo vrijeme važenja saobraćajne dozvole i vozila koja nemaju propisani broj registarskih oznaka.

“Kampanja ‘Stop neregistrovanim vozilima’ je započela 27. marta 2019. i trajala je do 15. aprila 2019. godine, u čijem trajanju je saobraćajna policija vozačima podijelila 15.000 flajera, što je predstavljalo preventivni dio kampanje. Saobraćajna policija je intenzivno kontrolisala saobraćaj u toku trajanja kampanje i u tom vremenskom periodu službenici saobraćajne policije su vozačima izdali 1.186 prekršajnih naloga, oduzeli 400 pari registarskih oznaka i privremeno isključili iz saobraćaja 1.134 vozila”, navodi se u tekstu.

Iz policije su apelovali na sve vozače da budu savjesni i na vrijeme registruju svoja vozila:

“Čime će preduprijediti neželjene posljedice saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom i time zaštititi svoj budžet od eventualnih kazni i trškova sudskih postupaka”.

Bonus video: