Oštetili osiguravajuće društvo za 2.681 euro?

Sumnja se da je M.L. zaključio ugovor o dopunskom radu sa AD "Uniqa" – neživotno osiguranje u kojem "osumničeni ima radno mjesto referenta, i tom prilikom je doveo u zabludu osiguravajuće društvo jer preuzete polise za auto odgovornost nije on plasirao, odnosno prodavao vlasnicima motornih vozila prilikom registracije"
1800 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Protv M.L. (32) i A.L. (31) iz Berana podnijete su dvije krivične prijave zbog krivičnog djela prevara i krivičnog djela nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da je M.L. zaključio ugovor o dopunskom radu sa AD "Uniqa" – neživotno osiguranje u kojem "osumničeni ima radno mjesto referenta, i tom prilikom je doveo u zabludu osiguravajuće društvo jer preuzete polise za auto odgovornost nije on plasirao, odnosno prodavao vlasnicima motornih vozila prilikom registracije".

M.L. je sumnja se oštetio osiguravajuće društvo za 18 polisa, i svom srodniku A.L. i sebi pribavio 2.681 eura.

"Osim toga, policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu protiv A.L. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što se bez odobrenja za bavljanje djelatnošću osiguranja, prodavao zainteresovanim vlasnicima motornih vozila prilikom registracije na području Berana, ukupno 18 polisa autoodgovornosti osiguravajućeg društva „Uniqa“ AD Podgorica, a naplaćena novčana sredstva nije uplatio oštećenom osiguravajućem društvu. Koristeći ugovor koji je njegov srodnik M.L. zaključio sa ovim osiguravajućim društvom", zaklčjučuje se u saopštenju policije.

Bonus video: