Ubistvo Ilića: Tužilac naredio da se izuzmu snimci sa nadzornih kamera

Prema prvim rezultatima istrage, napadač je pucao nakon što je Ilić izašao iz kladionice - u trenutku dok je prilazio svom vozilu “džip patriot”
22584 pregleda 17 komentar(a)
Tužilac Šoškić i Radonjić juče na mjestu ubistva Ilića, Foto: Filip Roganović
Tužilac Šoškić i Radonjić juče na mjestu ubistva Ilića, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.04.2019. 07:32h

Podgoričanin Milo Ilić (28) ubijen je juče u ulici Oktobarske revolucije, a iz Uprave policije saopšteno je da intenzivno tragaju za napadačem.

Iz te institucije zvanično je saopšteno da je stradali pripadnik jedne organizovane kriminalne grupe.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je Ilić bio član takozvanog kavačkog klana.

“Dežurna služba Centra bezbjednosti Podgorica je danas oko 16.30 časova obaviještena da je u ulici Oktobarske revolucije, zasada nepoznato lice, na čijoj se identifikaciji intenzivno radi, iz vatrenog oružja ispalilo više hitaca u pravcu M. I. (28) iz Podgorice koji je tom prilikom smrtno stradao. M. I. je, shodno policijskim evidencijama, pripadnik jedne organizovane kriminalne grupe”, saopšteno je iz policije.

Uviđajem je rukovodio viši državni tužilac Miloš Šoškić.

Prema informacijama “Vijesti”, on je naložio da se izuzmu video snimci sa okolnih nadzornih kamera.

Na mjestu ubistva bio je i šef Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić.

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da je Ilić bio blizak podgoričkom ogranku kavačkog kriminalnog klana, kojim je do smrti šefovao Veselin Kalezić. On je ubijen u novembru prošle godine.

Prema prvim rezultatima istrage, napadač je pucao nakon što je Ilić izašao iz kladionice - u trenutku dok je prilazio svom vozilu “džip patriot”.

Izvor lista iz istrage navodi da je tokom izviđaja pronađeno 15 čaura.

Isti sagovornik tvrdi da preliminarni rezultati istrage govore da je ubica prišao Iliću i u njega pucao iz neposredne blizine, nakon čega je pobjegao.

Nekoliko okupljenih građana na mjestu zločina saopštilo je novinarki da nijesu vidjeli šta se dogodilo.

“Službenici Uprave policije, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikovanju lica koje je počinilo ovo krivično djelo i rasvjetljavanju događaja”, saopšteno je juče iz policije.

Bonus video: